Apple Üretimi Çin Dışına Almaya Devam Ediyor

123 11

Apple, Çin’e olan bağımlılığını azaltmak için üretimi başka ülkelerde yapmaya başladı. Geçtiğimiz günlerde teknoloji devinin pil tedarikçilerine Hindistan’da yeni tesis açmaları ve üretimi artırmasını talep ettiğine dair haberler çıkmıştı. Yeni bir rapora göre Apple, iPad ürün geliştirme kaynaklarını Vietnam’a taşıyor.

Nikkei Asia’nın haberine göre Apple NPI (New Product Introduction) kaynaklarını Vietnam’a taşımak için Çinli BYD ile birlikte çalışıyor. BYD, iPad montajından sorumlu bir isim. NPI, bir ürünü konseptten çıkarıp, tüketiciler için kullanılabilir son hale getirmeyi amaçlayan bir süreçtir. Bu süreç içinde üretimi hızlandırmak, maliyeti azaltmak, iletişimsizliği önlemek gibi adımlar yer alır. Kısaca tüm detaylar NPI içinde planlanır. Apple ilk defa temel bir ürünü için NPI kaynaklarını Vietnam’a kaydırıyor.

Nikkei Asia’ya konuşan kaynaklar, “Bir iPad modeli gelecek sene şubat ayında test üretimine girecek. 2024’ün 2. yarısında bu model satışa sunulacak” açıklamasını yaptı. Söz konusu iPad, Pro değil normal iPad modellerinden biri. Eski birkaç söylentide iPad 11 ve iPad mini 7’nin 2024’ün 2. yarısında satışa çıkacağı belirtiliyordu. Nikkei Asia’nın haberi söz konusu eski iddiaları doğruluyor. Bu açıdan dikkat çekici.

apple

Apple hakkında güvenilir bir kaynak olan analist Ming-Chi Kuo’ya göre de 11 ve 13 inç’lik iPad Pro’lar 2024’ün 2. çeyreğinde piyasaya sürülecek. Her iki Pro modeli yeni tasarıma ve OLED ekrana sahip olacak. iPad 11 ve iPad mini 7’nin seri üretimi 2024’ün 2. yarısında gerçekleşecek. Kuo daha önce iPad mini 7’nin 1. çeyrek içinde seri üretime gireceğini tahmin etmişti. Ama bu tahminini değiştirdi. iPad 11’in çıkmasıyla birlikte 9. nesil iPad’in üretimi de sona erecek.

Kuo yeni işlemciden güç alan 10.9 ve 12.9 inç’lik iPad Air modellerinin 2024’ün ilk çeyreği içinde çıkacağını söyledi. Yeni nesil iPad Air’larda LCD ekran kullanılacak ve iPad Pro’daki mini-LED teknolojisi olmayacak. Fakat Air modelleri ekranlarında oksit arka panel yer alacağı için beklenenden daha iyi performans sunacaklar. Kuo, iPad Air serisinin Apple’ın yol haritasında öncelikli olduğunu da belirtiyor.

Monster Hunter Wilds Duyuruldu