Apple Katlanabilir Ekranlı iPad’i Erteledi

123 30

Daha önce çıkan söylentilerde Apple’ın katlanabilir iPad çıkarmak istediği belirtilmişti. Farklı kaynaklar tarafından da bu iddia doğrulandı. Yeni bir rapora göre şirket katlanabilir ekranlı tabletini erteledi.

Nikkei Asia’nın haberine göre Apple‘ın önceliği OLED teknolojisini kısa süre içinde iPad ve MacBook’a getirmek oldu. Gelecek sene çıkacak olan yeni nesil iPad Pro’larda OLED yer alacak. iPad’lerden sonra ise sırada MacBook var. Nikkei Asia konuya yakın kaynakların bu bilgiyi doğruladığını söyledi ve ilk OLED’li MacBook modelinin 2025’in 2. yarısında üretime gireceğini ileri sürdü.

Yeni rapor Apple’ın OLED’e geçişi tamamladıktan sonra katlanabilir iPad ya da MacBook’u yeniden değerlendireceğini, ancak bu cihazların odak noktası olmadığını vurguluyor. Nikkei Asia’nın kaynakları Apple’ın katlanabilir iPad çıkarmak için henüz zaman çizelgesine bile sahip olmadığını iddia etti.

apple

Cupertino’lu teknoloji devinin planları arasında ayrıca 12.9 inç’lik iPad Air var. Ekran analisti Ross Young, 12.9 inç’lik iPad Air ekran paneli sevkiyatının aralık ayında başladığını belirtti. Bu bilgi yeni modelin 2024’ün 1. çeyreği içinde çıkabileceği ihtimalini kuvvetlendiriyor. Analist Ming-Chi Kuo da kısa süre önce 10.9 ve 12.9 inç’lik iPad Air’ın önümüzdeki yıl ilk çeyrekte geleceğini söyledi. Yeni nesil iPad Air’larda LCD ekran kullanılacak ve iPad Pro’daki mini-LED teknolojisi olmayacak. Fakat Air modelleri ekranlarında oksit arka panel yer alacağı için beklenenden daha iyi performans sunacaklar. Kuo, iPad Air serisinin Apple’ın yol haritasında öncelikli olduğunu da söylüyor.

Kuo’ya göre 11 ve 13 inç’lik iPad Pro’lar 2024’ün 2. çeyreğinde piyasaya sürülecek. iPad mini 7 ve iPad 11’in seri üretimi 2024’ün 2. yarısında gerçekleşecek. Kuo daha önce iPad mini 7’nin 1. çeyrek içinde seri üretime gireceğini tahmin etmişti. Ama bu tahminini değiştirdi. iPad 11’in çıkmasıyla birlikte 9. nesil iPad’in üretimi de sona erecek.

Elden Ring Shadow Of The Erdtree’nin Çıkış Tarihi Sızdı