12.9 inç’lik iPad Air’ın Çıkış Tarihi Yeniden Onaylandı

ipad air 6 1

Apple’ın dev ekranlı yeni iPad Air modelini bilmeyen kalmadı. Şimdi bu tabletle ilgili iki farklı rapor yayınlandı. Bu raporlar cihazın 2024’ün 1. çeyreğinde geleceğini doğruluyor.

Ekran analisti Ross Young, 12.9 inç’lik iPad Air ekran paneli sevkiyatının aralık ayında başladığını belirtti. Young bununla birlikte iPad Pro’ların OLED panellerinin de muhtemelen ocak ayında sevk edileceğini vurguladı. İsimsiz endüstri kaynaklarına dayandırılan başka bir raporda 12.9 inç’lik iPad Air’ın 2024’ün 1. çeyreği içinde çıkacağı ileri sürüldü. Eski tarihli söylentilerde de yeni iPad Air’ların 2024 1. çeyrekte satışa sunulacağı söyleniyordu. Dikkat çekici olan aslında Ross Young’ın paylaştığı bilgi. Young güvenilir bir kaynak ve sevkiyatın başladığını belirtmesi, tabletin 1. çeyrekte çıkma ihtimalini iyice kuvvetlendiriyor.

Analist Ming-Chi Kuo da kısa süre önce 10.9 ve 12.9 inç’lik iPad Air’ın önümüzdeki yıl ilk çeyrekte geleceğini söyledi. Yeni nesil iPad Air’larda LCD ekran kullanılacak ve iPad Pro’daki mini-LED teknolojisi olmayacak. Fakat Air modelleri ekranlarında oksit arka panel yer alacağı için beklenenden daha iyi performans sunacaklar. Kuo, iPad Air serisinin Apple’ın yol haritasında öncelikli olduğunu da söylüyor.

ipad air

Kuo’ya göre 11 ve 13 inç’lik iPad Pro’lar 2024’ün 2. çeyreğinde piyasaya sürülecek. Her iki Pro modeli yeni tasarıma ve OLED ekrana sahip olacak. iPad mini 7 ve iPad 11’in seri üretimi 2024’ün 2. yarısında gerçekleşecek. Kuo daha önce iPad mini 7’nin 1. çeyrek içinde seri üretime gireceğini tahmin etmişti. Ama bu tahminini değiştirdi. iPad 11’in çıkmasıyla birlikte 9. nesil iPad’in üretimi de sona erecek.

Gizemli 14.1 inç’lik iPad Pro modeli var. Fakat bu tabletin hikayesi artık efsaneye dönüşmeye başladı. 14.1 inç’lik Pro tableti Ross Young gündeme getirmişti, fakat sonradan cihazın rafa kaldırıldığını söylemişti. Konuya aşina olan kaynaklar ise 14.1 inç’lik modelin 2024’te gelebileceğini belirtiyor. Kaynaklar, iPad Pro’ya olan yazılımsal desteğin daha da arttığını vurgulayarak, Apple’ın daha büyük ekranı avantaja çevirmeyi planladığını söyledi. Bir süre önce Logic Pro ve Final Cut Pro’nun iPad sürümleri kullanıcıların beğenisine sunulmuştu.

OnePlus 12’nin Global Lansman Tarihi Açıklandı