Deprem etkisini Türkiye dışında da hissettirdi

Deprem etkisini Türkiye dışında da hissettirdi

Pazartesi günü Türkiye ve Suriye’yi vuran iki büyük deprem sonucunda toplam ölü sayısı en az 1.400 kişiye ulaştı. İşte tüm detaylar.

Türkiye’den resmi rakamlar, 912 kişinin öldüğünü, 5.383 kişinin yaralandığını ve 2.818 binanın çöktüğünü söylüyor. Suriye sağlık bakanlığı, 326’dan fazla kişinin öldüğünü ve 1.042 kişinin yaralandığını söyledi. Bu rakamlara ek olarak, Suriye’nin kuzeybatısındaki hükümet tarafından kontrol edilmeyen bölgelerdeki kurtarma hizmetleri ölü sayısını 221’e çıkardı ve toplam 1.459 doğrulanmış ölü sayısı açıklandı. Kahramanmaraş’ta meydana gelen deprem öncelikle 7,4 seviyesinde açıklandı ancak ardından 7,7 olduğu doğrulandı. Ciddi kayıplar bırakan depremin ardından gün içinde 7,6 şiddetinde bir deprem daha meydana geldi. Artçı depremler ise durmadan devam ediyor.

Deprem etkisini Türkiye dışında da hissettirdi

Arama kurtarma çalışmaları devam ederken kopan hatlar ve mevcut hava durumu da işi daha kötü hale getirdi. Türkiye bu olayların neticesinde dördüncü seviye alarm uyarısı verdi. Avrupa Komisyonu yaptığı açıklamada, “Kentsel Arama ve Kurtarma ekipleri, sahadaki ilk müdahale ekiplerini desteklemek için Bulgaristan, Hırvatistan, Çek Cumhuriyeti, Fransa, Yunanistan, Macaristan, Malta, Hollanda, Polonya ve Romanya’dan hızla seferber edildi” dedi.  İtalya, İspanya ve Slovakya da kurtarma ekiplerini Türkiye’ye teklif etti.

Reuters’in bildirdiğine göre AB, Suriye’de etkilenenleri desteklemeye de hazır olduğunu, ancak AB’den ve diğer Avrupa ülkelerinden gelen yardımı koordine eden AB’nin sivil koruma mekanizmasını etkinleştirmek için ülkeden henüz bir talep almadığını söyledi.

Razer, yeni Viper Mini Signature Edition oyun faresini piyasaya sürüyor