Depremzedelere destekte bulunan otel ve konaklama tesisleri

Screenshot 126

Depremzedelerin yararlanabilmesi ve bu zor günlerde konaklayabilmeleri için bazı otel ve konaklama tesislerinde ücretsiz hizmetler verilmeye başlandı. Otelz sitesine giderek detaylara göz atılabilir.

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından binlerce vatandaşımız hayatını kaybetti, binlerce vatandaşımız da yaralandı. Hâlâ pek çok noktada arama ve kurtarma çalışmaları devam ediyor. Bir yandan güvenlik güçleri ve arama kurtarma ekipleri çalışırken, bir yandan da gönüllü olarak bölgeye akın eden ve yardımlarda bulunmak isteyenler var. Tabii bu zor süreçte en önemli konulardan bir tanesi de barınabilme. Bölge halkının sıcak ve güvenli bir ortamda barınabilmesi için bazı otel ve konaklama tesislerinin kapıları açılmış durumda. Otelz sitesi, depremzedelere destekte bulunan otel ve konaklama tesislerini sıraladı.

Depremzedelere destekte bulunan otel ve konaklama tesisleri

https://www.otelz.com/tr/gecmisolsunturkiyem adresine giderek depremzedelere destekte bulunan otel ve konaklama tesislerini görebilirsiniz. Şehirlere göre ayrı ayrı sıralama mevcut ve her tesis için açık adres ve telefon bilgileri bulunuyor.

Depremzedelere destekte bulunan otel ve konaklama tesisleri

Depremde etkilenen vatandaşlarımız için AFAD üzerinden yardımda bulunabilirsiniz

AFAD, deprem bölgesinde etkilenen binlerce vatandaşımız için yardım kampanyası başlattı. İsterseniz belli banka hesapları üzerinden para yardımı gerçekleştirebilirsiniz. İsterseniz de telefonunuzdan 1866’ya DEPREM yazarak mesaj atabilir ve 20 TL katkıda bulunabilirsiniz.
Aşağıdaki tweet itibarıyla tüm detaylara erişmeniz mümkün.

Öte yandan, Ahbap derneği de depremzedeler için çeşitli yardım kampanyaları düzenliyor. Detaylar için buraya tıklayarak Twitter adresine göz atabilirsiniz.

Ahbap derneğinin hazırladığı “Deprem Güvenli Noktalar Haritası”na erişmek için de buraya tıklayabilirsiniz.

Maalesef can kaybı artıyor

Anadolu Ajansı’nda yer alan bilgilere göre iki büyük deprem sonucunda ölenlerin sayısı 6 bin 234 kişiye yükseldi. Toplam yaralı sayısı ise, 37 bin 11 kişi.

AFAD’ın verdiği bilgiler, iki büyük depremin ardından bölgede toplamda 648 artçı depremin meydana geldiği yönünde.

AFAD, bölgede şimdiye kadar 50 bin 818 adet yaşam çadırının kurulumunun tamamlandığını da bildiriyor.

iPhone 15 serisi hakkında yeni iddialar ortaya çıktı