Facebook ve Google’dan Nepal Felaketzedelerine Yardım

Nepal google

Nepal’de meydana gelen deprem sonrası bölgedeki afetzedelerin yardımına koşan Facebook ve Google, afetzedelere yardımcı olabilecek servisler başlattılar.

Çin ve Hindistan’ın arasında kalan küçük bir ülke olan Nepal geçtiğimiz günlerde son yılların en kötü felaketlerinden biriyle sarsıldı ve Cumartesi günü meydana gelen 7.8 büyüklüğündeki depremde ülke genelinde büyük hasar meydana geldi. Beş binden fazla kişinin hayatını kaybettiği ve ölü sayısının her geçen gün arttığı Nepal’e dünyanın dört bir yanından yardım eli uzatılırken, teknoloji dünyası da bu acı felaket karşısında duyarsız kalmadı.

Nepal_google

Nepal’deki dev felaket sonrası toparlanma çalışmalarına katkıda bulunan firmalar arasında yer alan Facebook ve Google, felaketzedelere yardımcı olabilecek yeni servislerini uygulamaya koydular. Depremin hemen ardından yayınladığı açıklamayla Safety Check adını taşıyan yeni bir servis başlattıklarını duyuran Facebook CEO’su Mark Zuckerberg, afetzedelerin bu servisi kullanarak ailelerine ve arkadaşlarını iyi olduklarını haber verebileceklerini açıkladı.

Benzer bir uygulama da Google cephesinde geldi ve bölgedeki afetzedelerin yakınlarını bulmasına yardım etmek isteyen Amerikalı internet devi, Person Finder adını verdiği yeni servisini bu bölgedeki kullanıcıların hizmetine sundu.

Gears of War’ın İlk Oyunu Xbox One’a Taşınıyor