Apple daha pahalı bir iPhone ‘Ultra’ üzerinde çalışıyor

Apple daha pahalı bir iPhone 'Ultra' üzerinde çalışıyor

Bloomberg’den Mark Gurman’a göre Apple, iPhone Pro ve Pro Max’in üzerinde yer alacak daha pahalı bir iPhone “Ultra” piyasaya sürmeyi düşünüyor. İşte detaylar.

Cihazın gelecek yılın başlarında gelebileceği söyleniyor. Gurman’ın yazılarını bir süredir takip ediyorsanız, daha önce Apple tarafından yakında piyasaya sürülebilecek olan iPhone 15 Pro Max’i iPhone 15 Ultra olarak yeniden adlandırmayı düşündüğünü bildirdiğini hatırlayabilirsiniz. Şimdi, Apple’ın varlıklı tüketicilere daha güçlü ve pahalı bir iPhone sunmak istediğini gösteren kanıtlar ortaya çıkıyor. Gurman, özellikle Apple CEO’su Tim Cook tarafından yakın zamanda yapılan bir yoruma işaret ediyor. Cook, iPhone’un artan  fiyatının sürdürülebilir olup olmadığı sorulduğunda, “iPhone, insanların hayatlarının ayrılmaz bir parçası haline geldi” dedi. “İnsanların bu kategoride karşılayabileceklerinin en iyisini elde etmek için gerçekten sınırlarını zorlamaya istekli olduklarını düşünüyorum.”

Apple daha pahalı bir iPhone 'Ultra' üzerinde çalışıyor

Apple’ın yeni modeli nasıl farklılaştıracağını söylemek zor. Gurman, iPhone Ultra’nın daha hızlı bir işlemciye, Pro ve Pro Max’ten daha iyi kamera donanımına ve hatta daha büyük bir ekrana sahip olabileceğini öne sürüyor. “Sonunda şarj bağlantı noktasını kullanmak zorunda olmayacağımız geleceğe yönelik daha fazla özellik de olabilir” diye ekliyor. iPhone 15 serisiyle ilgili raporların önümüzdeki günlerde daha fazla ortaya çıkması söz konusu. Örneğin, yakın tarihli bir rapor, yakında çıkacak olan Pro varyantlarının WiFi 6E bağlantısına sahip olabileceğini, iPhone 15 ve iPhone 15 Plus’ın ise daha eski WiFi 6 antenleriyle gönderileceğini söyledi.

Razer, yeni Viper Mini Signature Edition oyun faresini piyasaya sürüyor