Tayvan’da 7.4 büyüklüğünde deprem

Tayvan'da 7.4 büyüklüğünde deprem

Tayvan ciddi bir deprem ile sarsıldı. İşte tüm detaylar.

Yetkililer, Tayvan’da en az 25 yıl içindeki en büyük depremde Çarşamba günü dokuz kişinin öldüğünü, 800’den fazla kişinin yaralandığını, 50 kişinin ise milli parka giderken kaybolduğunu bildirdi. Çarşamba sabahı ülke ciddi bir deprem ile sarsıldı. 7.4 şiddetindeki deprem son 25 yılda görülen en büyük deprem olarak kayıtlara geçti. Raporlara göre kurtarıcıların diğerlerini güvenli bir yere taşımak için merdiven kullandığını söylendi. Televizyon şirketleri, sabah saat 08.00 sıralarında denizin hemen açıklarında meydana gelen 7,4 büyüklüğündeki depremin merkez üssü yakınındaki dağlık, seyrek nüfuslu doğu bölgesi Hualien’de tehlikeli açılarla eğilmiş binaların görüntülerini yayınladı.

Tayvan'da 7.4 büyüklüğünde deprem

Tayvan Başkenti Taipei’deki bir hastanede çalışan 60 yaşındaki Chang Yu-lin, “Çok güçlüydü. Sanki ev yıkılacakmış gibi hissettim” dedi.
Hualien şehrinde pansiyon işleten bir kadın, depremden korkan misafirlerini sakinleştirmeye çalıştığını söyledi.
İsminin sadece Chan soyadıyla verilmesini isteyen kadın, “Bu şimdiye kadar yaşadığım en büyük deprem” dedi. Deprem, insanlar işe ve okula giderken 15,5 km (9,6 mil) derinlikte meydana geldi ve güney Japonya ve Filipinler için daha sonra kaldırılan bir tsunami uyarısına yol açtı. Videolar kurtarıcıların mahsur kalan insanları pencerelerden dışarı çıkarmak için merdiven kullandığını gösterirken, Taipei’deki güçlü sarsıntıların metro sistemini kısa süreliğine kapanmasına neden olması nedeniyle başka yerlerde büyük toprak kaymaları yaşandı, ancak çoğu hat hizmete yeniden başladı.

watchOS 11 Güncellemesini Alacak Apple Watch’lar