Xiaomi fabrika işçileri zafer kazandı: İşe geri dönüyorlar

Xiaomi şimdi de Civi serisiyle geliyor

Xiaomi fabrika işçileri sonunda büyük bir zafer kazandı. Bu aralar herkesin gündeminde olan fabrika eylemleri sonuca ulaştı. Hadi gelin konuyla alakalı merak edilen tüm detaylara birlikte bakalım.

Dünyanın en büyük akıllı telefon devleri içerisinde yer alan Xiaomi, fabrika işçileri ile ilgili bazı sorunlara sahipti. Bu problemler bazı olumlu düşünceleri önemli ölçüde kaybettirdi. Bildiğiniz üzere Xiaomi ilk defa Türkiye’de fabrika açacağını söylediği zaman herkes bu durumu olumlu karşılamıştı. Ülkede istihdam sağlayacakları için daha fazla değer gördüler.

Yaşanan tüm bu olumlu hava sonucunda işler istendiği gibi gitmedi. Şirketin Türkiye fabrikasında bazı sorunlar yaşandı. Bu sorunun nedeni ise işçilerin sendikalı olmasıydı. Sendikalaşan işçiler şirket için problem oluşturdu. Ancak sonunda kazanan işçiler oldu.

Xiaomi fabrika işçileri zaferle döndü

Türk Metal Fabrikası ile Çin sermayeli Xiaomi ve ortağı Salcomp yöneticileri sonunda ortak bir nokta bularak anlaştı. Fabrika işçileri Türk Metal Sendikası ile birlikte hareket etti. Fabrika işçilerinin işlerine geri dönmesi ile birlikte kutlama yapıldı. Böylece önemli bir kazanım elde edildi.

Xiaomi fabrika işçileri

Sendika tarafından yapılan açıklamalarda Xiaomi ile ilgili direniş övüldü. 15 Eylül 2021 tarihinde şirket ile başlayan görüşmeler işçilerin lehine sonuçlandı. Elbette olumlu sonuçlar sadece bundan ibaret değildi. Türk Metal Sendikası buraya üye olan işçilere verilecek 1000 TL civarındaki erzak yardımının tamamlanacağını söyledi.

Xiaomi, Deprem İzleme teknolojisi patentini aldı

Xiaomi fabrika işçileri büyük kazanç sağladı. Tüm bunlara ek olarak işsiz kaldıkları her bir gün için 100 TL civarında ödeme gerçekleştirilecek. Bu sayede işçilerin olumsuz ekonomik koşullardan etkilenmesi engellenmek isteniyor. Sendikanın bu zaferi muhtemelen diğer şirketlerin işçilerine de örnek olacak. Peki siz bu olay hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlar bölümünden fikirlerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz.