Death Stranding Oyuncu Sayısında Rekor Kırdı

123 27

Death Stranding hakkında konuşulan ve tartışılan bir yapım oldu. Herkese göre bir oyun olmadı. Fakat Kojima Productions’ın açıklamasına göre yapımı milyonlarca oyuncu oynadı. İşte detaylar…

Death Stranding, 2019’da piyasaya sürüldü. Oyuncuları ikiye böldü. Bazı kullanıcılar Death Stranding’i çok sevip, överken; karşı gruptakiler ise hayal kırıklığı yaşadığını ifade etti. Sosyal medyada ve çeşitli topluluklarda tartışmalar döndü. Sonuç ne olursa olsun Death Stranding oyuncuları bir şekilde kendine çekmeyi başardı.

Kojima Productions’ın açıklamasına göre oyunu bugüne kadar 16 milyondan fazla oyuncu oynadı. Bu sayıya PS5, PS4 ve PC satışlarının yanı sıra PlayStation Plus ve PC Game Pass’taki kullanıcıların da dahil olduğunu açıklayalım. Yapım geçtiğimiz sene kasım ayında 10 milyon oyuncuya ulaşmıştı. Death Stranding 2, PS5 için geliştiriliyor, ama ne zaman çıkacağına dair bilgi yok.

Death Stranding

Diğer yandan film projesi var. Kojima Productions film için A24 iş birliği yapıyor. Oyunda Norman Reedus, Mads Mikkelsen, Lea Seydoux, Elle Fanning, Shioli Kutsuna, Margaret Qualley gibi oldukça ünlü ve kalabalık oyuncu kadrosu var. Fakat bu kadronun film projesinde yer alıp almayacağı belli değil. A24 yaptığı açıklamada filmin olayların arkasındaki gizeme odaklanacağını söylemişti.

Kojima ayrıca OD isimli bir oyun üzerinde çalışıyor. Xbox’a özel olan OD’de Sophia Lillis, Hunter Schafer ve Udo Kier yer alıyor. Oyunun arkasında Hideo Kojima’la birlikte yönetmen ve film yapımcısı Jordan Peele bulunuyor. Peele’nin de oyunda yer alan hikaye anlatıcısından biri olduğu iddia edildi. Fakat bu oyunla ilgili şimdilik elde tutulur bilgi yok.

Blade’in Yapımcısı Konsept Çizimleri Paylaştı