Hideo Kojima, Death Stranding’in Oyun Motorunu Açıkladı

3128574 5726834147 death

Playstation Experience’da ilgi odağı olan oyunlardan olan Death Stranding yeni videosu ile oyuncuları büyülemeyi başarmıştı. Yapımcı Hideo Kojima bilgi vermekten kaçındığı oyununda kullanacağı oyun motorunu sonunda açıkladı. Detayları haberimizde.

Death Stranding, Hideo Kojima tarafından geliştirilen ve türü henüz kesinleşmemiş video oyunu. Kojima KONAMI’den ayrıldıktan sonra çıkaracağı yeni oyun ile KONAMI’ye ikinci bir darbe vurmaya hazırlanıyor. Kojima’nın bilgi vermekten kaçınmasının sebebi oyunun sızıntısını engellemek olduğu düşünülüyor. Fakat oyun ile ilgili görüntüler ve bilgiler ortaya çıktıkça olayın tamamen oyunun üzerine fazlaca yoğunlaşmak olduğunu anlıyoruz. PlayStation Experience etklinliğinde ve daha önce paylaşılan fragmanlar her ne kadar bizleri büyülemeyi başarsada, oyuncuların oyun hakkında kesin net yorum yapmasını engeller cinsten. Oyunun gizemi ve güçlü kadrosunu dikkate alırsak Death Stranding bomba gibi gelmeye hazırlanıyor. Kojima düzenlenen bir panelde oyun motorunu ve oyun ile ilgili birkaç ufak detayı daha açıkladı

Mads Mikkelsen  Düşman Karakter Olacak

Kojima yeni oyununda Decima adlı oyun motorunu kullanacağını doğruladı. Decima Guerrilla Games‘in Horzion: Zero Dawn ve Killzone serisinde kullandığı oyun motoru. Bu oyunları da göz önüne alırsak Decima açık dünya etkileşimleri ile öne çıkan bir oyun motoru olarak biliniyor. Death Stranding üzerinde nasıl duracak büyük merak konusu. Ayrıca Kojima oyunda kadın karakterlerin de olacağı haberini verdi.