Duke Nukem’in Yapımcısında İşten Çıkarmalar Yaşandı

123 28

Embracer Group bünyesinde yer alan stüdyoların bazılarını kapatmaya, bazılarından da işten çıkarmalar yapmaya devam ediyor. Bu sefer Duke Nukem’in yapımcısı 3D Realms ve Slipgate Ironworks’ten birçok çalışan işsiz kaldı.

Embracer yılbaşına az süre kalmışken birçok insanı işten çıkardı. Embracer henüz resmi olarak açıklama yapmasa da, 3D Realms’in kurucusu Scott Miller Twitter’da yaptığı açıklamada farklı insanlardan mesajlar aldığını ve büyük sayıda işten çıkarma gerçekleştiğini belirtti. 3D Realms ve Slipgate Ironworks’ta müzisyen, bölüm tasarımcısı ve ses mühendisi olarak görev alan Markie de işsiz kaldığını duyurdu. Şu aşamada toplamda kaç kişinin işten çıkarıldığı belli değil.

Embracer Group’un 131 oyun geliştirme stüdyosu ve 40’tan fazla ülkede 15 binden fazla çalışanı bulunuyor. Sahip olduğu stüdyolar arasında Gearbox, Crystal Dynamics gibi isimler de var. Tomb Raider, Deus Ex ve Borderlands serileri şirketin elinde.

Embracer

Embracer’a bağlı Volition stüdyosu da kısa süre önce kepenkleri indirdi. Volition daha çok Saints Row ile tanınsa da, Red Faction serisini de geliştirmişti. Descent, FreeSpace gibi klasiklerin arkasında da bulunan stüdyo 1993’te kurulmuş, 30 yıllık bir isimdi. Red Faction ve Saints Row’un isim hakları Embracer’da bulunuyor. Bu iki serinin ne olacağı belli değil. Fakat farklı bir stüdyo tarafından yeni oyunlar geliştirilebilir.

Bu sene içinde teknoloji ve oyun firmalarında çok sayıda işten çıkarma oldu. Videogamelayoffs sitesine göre stüdyoların kapanması veya işten çıkarmalar nedeniyle bu sene tahmini olarak 9000 kişi işinden oldu. Mesela Unity’de toplamda 900 kişiyle yollar ayrıldı. Ocak ayında 600 kişi Unity’de işten çıkarıldı. Mayıs ayında da 300 kişinin daha işine son verildi. Epic Games de kısa süre önce 830 çalışanını işten çıkardı.

Death Stranding Oyuncu Sayısında Rekor Kırdı