Death Stranding Filminin Yönetmeni Hideo Kojima Mı?

123 25

Geçen sene Death Stranding’in film projesi açıklanmıştı. Filmin yönetmen koltuğunda Hideo Kojima’nın oturduğuna yönelik iddialar vardı. Kojima’dan beklenen açıklama geldi.

Bilindiğin üzere Hideo Kojima, Guillermo del Toro’la iş birliği yaparak Silent Hill serisini yeniden canlandırmak istiyordu. Fakat bu proje iptal edildi. Silent Hill sonrası Kojima ne yapacak derken Death Stranding ortaya çıktı. Tanıtımından çıkışına kadar hakkında sıklıkla konuşulan Death Stranding, oyuncuları ikiye bölen bir yapım oldu. Bir kısım kullanıcılara göre oyun gerçek bir şahaser, diğerlerine göreyse Kojima istediğini yapamadı.

Death Stranding’in hakkındaki tartışmalar halen sürerken filmin de yolda olduğu açıklandı. Hideo Kojima, Death Stranding’in filmi için Uncut Gems, Hereditary, Everything Everywhere All at Once gibi yapımların arkasındaki ünlü stüdyo A24 ile iş birliği yapıyor. Yani filmden A24 sorumlu. İşte bu noktada Kojima’nın filmin yönetmeni olacağına dair bazı spekülasyonlar ortaya atıldı. Kojima kariyerinin film yapımcılığına yönelmiş, fakat kendisini destekleyen insanlar bulamadığından oyun sektörüne geçmişti. İddiaların da çıkış noktası burası oldu.

Death Stranding

Sonunda ünlü oyun yapımcısı dedikodulara noktayı koydu. Hideo Kojima yaptığı açıklamada yönetmen olmadığını belirtti ve şunları söyledi: “Bu konuda çok açık olacağım. Filmin yapımında, planlanmasında, tasarımda, içeriğinde birçok noktasında derinlemesine yer alıyorum. Ancak yönetmen değilim.”

Oyunda Norman Reedus, Mads Mikkelsen, Lea Seydoux, Elle Fanning, Shioli Kutsuna, Margaret Qualley gibi oldukça ünlü ve kalabalık oyuncu kadrosu var. Fakat bu kadronun film projesinde yer alıp almayacağı belli değil. A24 yaptığı açıklamada filmin olayların arkasındaki gizeme odaklanacağını söyledi.

Hideo Kojima filmin oyun uyarlaması olmadığını daha fazlası olduğunu ifade etti ve sözlerine şöyle devam etti: “A24 stüdyosunun sektörde yaptığı işler belli. Varlığı benzersiz bir stüdyo. Sundukları filmler yüksek kaliteli ve çok yenilikçi. Yarattıkları eserler beni cezbetti, hatta çalışmalarıma bile ilham verdi. Death Stranding filminin piyasadaki diğer projeler gibi oyun uyarlaması olacağını düşünmeyin. Daha fazlası olacak ve daha geniş kitleye hitap edecek. Amacımız sadece oyunun fanlarını değil, sinema severlere de hitap etmek. Film aracılığıyla görülebilecek Death Stranding evreni tasarladık.”

Samsung’un Karma Gerçeklik Gözlüğü Daha Erken Çıkacak