Rapor: Galaxy S24 Ultra’nın Üst Seviye Bir Modeli Çıkacak

samsung 2

Galaxy S24’lerle ilgili dedikodular tam gaz devam ediyor. Yeni telefonların çıkmasından sonra Samsung’un neler yapacağını ortaya koyan bir söylenti var.

Aralık ayı başında tedarik zinciri kaynaklarına dayandırılan bir rapor Galaxy S24 Ultra’nın 2 TB depolama alanı ve 16 GB RAM’e sahip modelinin olmayacağını, Samsung’un bu telefonu yeniden değerlendireceğini bildirmişti. Sızıntı kaynağı Ice Universe de benzer açıklamalar da bulunmuştu. Güney Kore’den gelen yeni bir söylentide 2 TB depolama ve 16 GB RAM’li üst seviye modelin yaz sonunda çıkabileceği ileri sürülüyor. Fakat rivayet edilene göre telefon Güney Kore ve Asya pazarı ile sınırlı kalabilir.

Galaxy S24

Bunlarla birlikte S24 ailesinde standart RAM kapasitesi 12 GB değil 8 GB olacak. S24’te 8 GB, S24+ ve S24 Ultra’da ise 8, 12 GB bellek seçenekleri yer alacak. Güney Koreli blog sitesi Naver de RAM’le ilgili iddiaları doğruladı. Naver, 8 GB RAM’i onaylarken, Samsung’un artan birim fiyatlarından dolayı bu kararı aldığını ve S24’le S24+’ın fiyatını sabit tutmak için RAM’de değişiklik yaptığını vurguladı.

S24 serisinin en önemli özelliği cihaz içi yapay zeka ve LLM’ye sahip olması. Fakat Samsung’un cihaz içi yapay zekası sadece yeni telefonlarla sınırlı kalmayacak. Yeni Galaxy Buds kulaklıklarda dahili yapay zeka bulunacak. Kulaklık internete bağlı kalmadan kendi içindeki yapay zeka sayesinde gerçek zamanlı tercüme yapabilecek. Şu anki mevcut sistemlerde çeviri yapılacak içerik ilk olarak bulut sistemine gönderiliyor, burada tercüme ediliyor ve sonra kullanıcıya iletiliyor. Fakat yeni Galaxy Buds cihaz içi yapay zeka ile bu sistemi ortadan kaldıracak. Söylentilere göre Galaxy S24 serisi 17 Ocak’ta tanıtılacak, 30 Ocak’ta da satışa sunulacak. Yeni Galaxy Buds’ın 2024’ün 2. yarısında çıkması bekleniyor.

Death Stranding Filminin Yönetmeni Hideo Kojima Mı?