GameStop hisseleri yasaklandı! Düşüş başlıyor

GameStop hisseleri yasaklandı! Düşüş başlıyor

Wall Street spekülatörlerine saldırı düzenleyen küçük yatırımcılar Perşembe günü, ticaret platformlarının GameStop üzerinden daha fazla hisse satın almalarını yasakladı.

Yaklaşık 2 milyon üyesi bulunan Wallstreetbets bugün de GameStop hisselerini almaya devam etmek üzere organize olmuştu. Ancak buradaki küçük yatırımcılar büyük bir engelle karşılaştı. Yatırımcıların hisse ve opsiyon alım-satımı için yoğun olarak kullandığı Robinhood, Webull gibi uygulamalar platformları üzerinden GameStop hissesi alımlarını durdurdu. Bu esnada hisselerde 126 ila 502 dolar arasında olağanüstü bir dalgalanma yaşandı. Günü ise yüzde 44.1 düşüşle tamamladı.

GameStop hisseleri yasaklandı! Düşüş başlıyor

ABD’nin en popüler borsa uygulaması Robinhood hisse alımını yasakladı ama satışına bir engel koymadı. Sosyal medyada Reddit ve benzeri uygulamaya karşı büyük bir tepki doğdu. Wallstreetbets üyeleri hızlı bir şekilde Robinhood’a dava açılması için dilekçe verdi. Söz konusu dilekçelerde Robihood’un GameStop’a getirdiği yasakla açık piyasayı manipüle ettiğini ifade etti.

Doğan bu büyük tepkiye ABD’li siyasetçiler de dahil oldu. Demokrat Temsilciler Meclisi Üyesi Alexandria Ocasio-Cortez (AOC) konuyla ilgili kongrede bir soruşturma açılması çağrısında bulundu. AOC konuyla ilgili tweetinde “Bu kabul edilemez. Hedge fonları özgürce istedikleri gibi hisse alıp satarken Robinhood uygulamasının yatırımcıların hisse alımını bloklama kararıyla ilgili daha çok şey bilmemiz gerekiyor. Finansal Hizmetler Komitesi üyesi olarak gerekirse bir soruşturma açılmasını destekliyorum” dedi. AOC’nin bu mesajına destek verenlerden birisi ise Tesla ve SpaceX Kurucusu Elon Musk oldu. Elon Musk söz konusu tweete “Kesinlikle” şeklinde cevap verdi.

Şirketin hisseleri üzerinden her gün yeni olaylara sebep veren alım satımlar gerçekleşiyor. Neticede işin sonu nereye varacak bekleyip göreceğiz.

Xiaomi, kablosuz şarj kuralları tekrar yazdı! İşte Mi Air Charge