Cyberpunk 2077 dolandırıcılık davasına konu oluyor

Cyberpunk 2077 için merakla beklenen yama yayınlandı

Ünlü oyun yapımcısı CD Projekt Red, Cyberpunk 2077’yi yaptığına yapacağına çok pişman olmuş olabilir. Sorunlu piyasaya çıkış öyküsü nedeniyle şirket şimdi savcıların hedefinde. 

Cyberpunk 2077 dolandırıcılık suçlamalarının hedefi olunca Polonya’daki savcılar da bu şikayetleri ihbar kabul ettiler. Oyunu detaylı şekilde incemeye alan Warşova savcılığı, şirketin maddi menfaat sağlamak amacıyla tüketicileri yanıltan reklamlar yaptığına dair dava açmaya hazırlanıyor.

Cyberpunk 2077 dolandırıcılık suçlamalarının hedefi oldu, savcılar devrede

Savcının, oyun hakkında yapılan reklamları topladığı, reklamlardaki görüntülerle oyun içi görüntüleri karşılaştırdığı, oyundaki “bug”ları incelediği ve iddianame hazırladığı vurgulanıyor.

Suçlamaların merkezinde ise medyaya oyunun PC versiyonunun gösterildiği ancak konsol versiyonunun kasten saklandığı iddiası yer alıyor. Konsol versiyonundaki sorunların bilindiği ancak satışa olumsuz etki etmemesi için bunun dile getirilmediği iddia ediliyor.

Cyberpunk 2077 dolandırıcılık

Öte yandan, oyunun çıkış haftasında 8 milyon adet satmasına rağmen yaşadığı ağır teknik problemler ve şikayetler nedeniyle şirketin borsadaki değerinin %30 oranında düşmesi büyük şok yarattı. Hissedarların da bu nedenle şirket yöneticilerinden şikayetçi olduğu, şirketi ve hissedarları ağır zarara uğrattıklarını dile getirdikleri hatırlatılıyor.

Cyberpunk 2077 hataları oyuncuları bezdirdi

Kısacası, Cyberpunk 2077 artık basitçe bir “acemice yayınlanmış büyük bir oyun” problemini aşarak sermaye piyasalarını dalgalandıran bir probleme dönüşmüş durumda.

Peki siz oyunu oynadınız mı? Oyunda bug’larla karşılaştınız mı? Hangi sistemlerde oyunu deneyimlediniz? Oyunu geri verip para iadesi almayı düşündünüz mü?