Cyberpunk 2077’ın devam oyunu yakın zamanda çıkmayacak

Cyberpunk 2077 sistem gereksinimleri

Cyberpunk 2077’nin kısa süre önce duyurulan devam oyununun yapım aşamasına önümüzdeki yıla kadar başlanmayacak.

Bildiğiniz gibi Cyberpunk 2077, son yılların en heyecanla beklenen oyunlarından biriydi. Ancak oyun ilk çıktığında son derece sıkıntılı bir çıkış yaptı. Oyunun henüz tam olarak hazır olmadan yayınlanması tepkileri beraberinde getirdi. Öyle ki oyun tam bir hayal kırıklığı olarak görüldü.

Ancak zamanla yayınlanan yamalar ve ek paketlerle oyun biraz olsun toparlandı. Bu noktadan sonra oyunun itibarını kurtarması zor görünüyordu ama bu kez de devreye Cyberpunk animesi girdi. Oyun ile aynı evrende geçen Cyberpunk: Edgerunners’ın Netflix’te yayınlanması, oyuna olan ilgiyi yeniden arttırdı. Cyberpunk 2077, anime ile yakaladığı bu momentum sayesinde satışlarını arttırdı ve toplamda 20 milyon kopya satmayı başardı.

Aldığı tüm negatif yorumlara rağmen son derece iyi bir satış performansı sergilemesi devam oyununu beraberinde getirdi. CD Projekt RED stüdyosu, bir devam oyunu geleceğini kısa süre önce duyurdu. Ancak görünen o ki bu devam oyunu için uzunca bir süre beklememiz gerekecek.

Cyberpunk 2077 dudak hareketleri

CD Projekt Red yöneticisi Piotr Nielubowicz, Cyberpunk 2077’nin Project Onion kod adıyla geliştirilen devam oyununun yapımına henüz başlanmadığını açıkladı. Nielubowicz, oyun için ön hazırlıkların bile önümüzdeki yıla kadar başlamayacağını söyledi. Nielubowicz, Phantom Liberty adını taşıyan ek paket çıktıktan sonra devam oyununa daha çok odaklanacaklarını belirtti.

Oyunun ön hazırlıklarına 2023’te başlanacak olması muhtemelen prodüksiyonun 2024’e kadar hız kazanmayacağı anlamına geliyor. Bu da Cyberpunk 2077’nin devam oyunu için uzun süre beklememiz gerekeceğini gösteriyor.

Facebook’a 276 milyon dolar ceza kesildi