Crew Dragon acil durum testleri hızla devam ediyor

Crew Dragon acil durum testleri

ABD’li astronotlar için son derece önemli bir yere sahip olan Crew Dragon acil durum testleri deneme aşamasında. Daha önceden hiçbir problem yaşanmadan uzaya gönderilen bu araç, şimdilerde acil durum testleri ile uğraşıyor. İşte SpaceX şirketinin göz bebeği ile ilgili haberimizin detayları.

Elon Musk yaptığı toplantılarda Crew Dragon ile ilgili genellikle oldukça olumlu ifadeler kullanıyor. Daha çok NASA için üretildiği söylenen bu araçlar, Uluslararası Uzay İstasyonu’na astronotları götürüp getirecek. Böylece ABD’nin bu konuda Rusya’ya olan bağımlılığı azalmış olacak. Bildiğiniz üzere ABD’li astronotlar Uzay İstasyonu’na gitmek için Rus roketlerini kullanıyor.

Crew Dragon acil durum testleri muhtemelen başarılı olacak

Crew Dragon bundan kısa bir süre önce defalarca Uluslararası Uzay İstasyonu’na gönderildi ve hiçbir sorun çıkmadı. Bu nedenle şirketin testten başarılı bir şekilde ayrılması bekleniyor.

Crew Dragon acil durum testleri deneme

SpaceX şirketinin göz bebeği olan bu kapsüller atmosfere giderken havada patlatılacak. Falcon 9 aracılığıyla patlatılması düşünülen bu uzay kapsülünün hızlı bir şekilde acil durum moduna girip girmediği kontrol edilecek. Kapsülün patlatılması için gerekli bütün yakıtların depolanması bitirildi. Böylece test için gerekli hazırlıklar neredeyse tamamlandı diyebiliriz.

Önümüzdeki hafta gerçekleşecek bu testte son derece ilginç görüntüler ortaya çıkacak. NASA bu kapsülü havada patlatacak ve gökyüzünde adeta devasa bir alev topu belirecek. Denemeler gerçekleştiğinde sizlere en kısa süre içerisinde görüntüleri aktaracağız. Sizce SpaceX bu testten başarılı bir şekilde geçebilecek mi? Fikirlerinizi yorumlar bölümünden bizlere aktarabilirsiniz.

SpaceX Mars görevi ertelenebilir