SpaceX Crew Dragon testi başarıyla tamamlandı

SpaceX Crew Dragon testi sonuclandi

Astronotları taşıyacak uzay aracı için Boeing ve SpaceX firmalarıyla anlaşan NASA, SpaceX Crew Dragon testi gerçekleştirdi. Ortaya çıkan sonuçlar son derece tatmin ediciydi.

SpaceX; Crew Dragon’ı uzaya fırlatacak ve yolda, aracı taşıyan Falcon 9 roketinden tamamen ayrılacaktı. Yapılan testlerde Crew Dragon, sistemdeki ani basınç değişimi algılayıp roket patlamadan hemen önce Falcon 9’dan ayrılmayı başardı.

SpaceX Crew Dragon testi hiçbir aksaklık çıkarmadı

2020 yılı içerisinde Uluslararası Uzay İstasyonu’na mürettebat taşıması hedeflenen aracın böyle bir acil durumu önceden algılayıp hasar almadan roketten ayrılabiliyor olması son derece önemli. Böylece hiçbir aksaklık yaşanmadan sonuç alınabilecekti.

Crew Dragon’un Falcon 9 roketinden başarılı bir şekilde ayrılması gerekiyordu ve gerçekten de öyle oldu. Crew Dragon, bu ayrılmadan sonra paraşütlerini açtı ve hemen alttaki okyanus tabakasına iniş yaptı. Test boyunca SpaceX’in planladığı her şey yolunda gitti ve Crew Dragon, bu görev için uygun bir araç olduğunu NASA gibi devasa kuruluşlara göstermiş oldu.

Crew Dragon, bundan sonraki süreçte bazı küçük testlerden geçtikten sonra 2020 içerisinde uzaya astronot taşıma konusunda yetkili bir konuma ulaşacak. Muhtemelen bu yıl içerisinde bazı teknik düzenlemeler de gerçekleşecektir. Sizce SpaceX uzay araçları konusunda istediği başarıyı yakalayabilecek mi? Fikirlerinizi yorumlar bölümünden bizlere aktarabilirsiniz.

SpaceX Mars görevi ertelenebilir