Crew Dragon iniş takımları sayesinde Mars’ta koloni kuracak

Crew Dragon inis

Gezegenlerin yüzeylerine inme konusunda önemli bir adım olan Crew Dragon iniş takımları bundan kısa bir süre önce pek hazır değildi. Ancak SpaceX şirketinin yaptığı yoğun çalışmalar sonrasında, bazı teknik düzenlemeler gerçekleştirildi. İşte haberimizin detayları.

Hiç şüphesiz şu anda Dünyanın en yaratıcı uzay şirketlerinden birisi de SpaceX’tir. Kurulduğu günden bu yana uzay çalışmaları için adeta devrim niteliğinde olan çalışmalar yürüten şirket, aynı zamanda önemli problemleri de çözebiliyor. Astronotları taşıyan uzay gemileri, başka bir gezegenin atmosferine giriş yapsa bile yüzeye nasıl iniş yapılacağı tam olarak bilinmiyordu.

Crew Dragon iniş takımları önemli bir problemi çözecek

Crew Dragon daha önceden yeryüzüne iniş yaparken paraşüt sistemini kullanıyordu. Acil durumlar için kullanması gereken paraşüt, bir süre sonra bu uzay aracının standart iniş takımı haline geldi. Ancak Elon Musk buna bir son verdi ve Crew Dragonun iniş takımlarını güçlü bir şekilde kurdu.

uzay araclari

Yapılan değişiklikler sadece iniş takımları ile ilgili olmadı. Aynı zamanda çeşitli güncellemelerle de Crew Dragon daha sorunsuz hale getirildi. Örneğin NASA, SpaceX şirketinin bu araçlarının ısı kalkanı sorunu ile ilgili şikayette bulunmuştu. SpaceX bu şikayeti dikkate aldı ve ısı kalkanı probleminin nedeni bulunarak müdahale edildi.

Neil Armstrong ve ekibinin Ay’a indiği uzay mekiği ile benzer iniş takımlarına sahip olan Crew Dragon, insanlık için önemli başarılara imza atacak. Peki sizce de Crew Dragon büyük görevler için hazır mı? Fikirlerinizi yorumlar bölümünden bizlere aktarabilirsiniz.

SpaceX İsrail’in uydusunu fırlatmaktan vazgeçti