NASA ve SpaceX havada roket parçalayacak!

SpaceX çalışanlarına köle

Uzay teknolojileri alanında son derece ileri seviyede olan NASA ve SpaceX ilginç bir ortaklık kuruyor. Her iki kuruluşun da asıl amacı güvenli bir şekilde astronotların uzay istasyonuna gidip gelmesini sağlayabilmek. İşte ortak operasyon ile ilgili haberimizin detayları.

Uzay çalışmaları yaparken astronotların can güvenliğini sağlamak büyük bir önem taşıyor. Ancak bunu yapmak elbette her zaman kolay değil. Yapılan zorlu ve uzun testlerden sonra astronotların daha sağlıklı bir şekilde uzaya gidip gelmesi sağlanıyor. SpaceX tarafından bir test yapılması planlanıyor. Crew Dragon’un acil durum kaçış sistemleri bu test ile birlikte daha net bir şekilde görülecek.

NASA ve SpaceX gerekli önlemleri alıyor

Crew Dragon, ABD astronotlarını Uluslararası Uzay İstasyonu’na ulaştırması beklenen uzay araçlarından bir tanesi. Eğer astronotları taşırken herhangi bir patlama veya sorunla karşı karşıya gelirlerse acil durum müdahalesi gerekiyor.

NASA ve SpaceX havada

NASA bu acil durum müdahalelerini ortaya çıkarmak için SpaceX ile ortak bir çalışma yürüttü. Tasarlanan projeye göre falcon 9 roketleri Crew Dragon aracını atmosfere taşıdıktan sonra bu aracın imha edilmesine yardımcı olacak. Parçalara ayrılan Crew Dragon içerisinden astronotların nasıl zarar görmeden çıkarılabileceği kontrol edilecek.

Normal şartlarda SpaceX tarafından geliştirilen Crew Dragon aracında acil durum sistemleri bulunuyor. Bu acil durum sistemleri kullanılırsa astronotlar hiçbir zarar görmeden yeniden dünyaya yani yeryüzüne iniş yapabilir. Ancak sistemin henüz tam olarak kullanılabilir olup olmadığı net değil. Sizce ortak yapılacak proje ne tür sonuçlar doğurabilir? Düşüncelerinizi yorumlar bölümünden bizlere aktarabilirsiniz.

SpaceX yörüngeye 60 uydu daha gönderdi