Koronavirüs Türkiye’ye giriş yaptı!

Koronavirüs 1

Koronavirüs, Covid 19 veya Corona Virüsü olarak da bilinen ve dünyada 4000’den fazla ölüme yol açan tehlikeli bir virüs. Bu virüs artık Türkiye’de.

2000 kişiden şüphelenildi, kimse de yok derken koronavirüs artık Türkiye’de de mevcut.  Sağlık Bakanı Fahrettin Koca virüsün sabahın erken saatlerinde koronavirüs şüphesi olan bir kişinin test sonucunun pozitif çıktığını açıkladı. Virüsün Avrupa’ya seyahat eden ve oradan dönen bir vatandaşta olduğu tespit edildi. Kişi derhal karantinaya alındı ve şu an için sağlık durumu iyi. Bakan Fahrettin Koca yurt dışı seyahatlerinin mümkün olduğu mertebede yapılmaması gerektiğinin altını çizdi. Ayrıca gelen kişilerden 14 gün boyunca evlerinden çıkmamalarını ve kendilerini bir nevi karantina altında tutmalarını istedi. Ayrıca açıklamada, “Covid-19 salgını sebebiyle Genel Müdürlüğümüz, merkez ve taşra teşkilatında çalışan tüm personelin ikinci bir emre kadar yıllık izinleri iptal edilmiştir” denildi.

Şu anda net olarak dünya çapında virüse yakalanan kişi sayısı 119.108. Bu hastalığa yakalanıp da iyi olanların sayısı ise 65.765. Net ölüm rakamı 4284. Bu verileri güncel olarak takip etmek istiyorsanız BURAYA tıklayarak anlık dağılımı gösteren haritaya ulaşabilirsiniz.

koronavirüs Türkiye

Daha önce de belirtildiği gibi hastalık en çok Asya kökenli insanlarda, daha sonra erkeklerde ve en son kadınlarda görülüyor. Ülkemizde yakalanan kişi de erkek. Bu virüsü taşıdığından şüphelenilen kişiler hemen karantinaya alınıyor. Eğer sizde de kuru öksürük, halsizlik, düşmeyen yüksek ateş, ishal, kusma ve aşırı derece halsizlik varsa bu hastalığa yakalanmış olma ihtimaliniz var. Hemen toplu taşıma kullanmadan eve bir ambulans çağırın ve durumu teyit ettirin.

Koronavirüs belirtileri nelerdir?

Hastalığa yakalanmamanız için neler yapmalısınız ?

Bu konuda Dünya Sağlık Örgütü (WHO) virüsten korunmak için aşağıda sıralanan tavsiyelerde bulunuyor. Aslında bu tavsiyeler günlük hayatta sürekli uygulamamız gereken şeyler.

  • Ellerinizi yıkayın – sabun veya el temizlik jelleri virüsü öldürebilir
  • Öksürürken veya hapşırırken ağzınızı ve burnunuzu mendille kapatın ve sonrasında virüsün yayılmasına engel olmak için ellerinizi yıkayın
  • Gözlerinize, burnunuza ve ağzınıza dokunmaktan kaçının – elleriniz virüsün değdiği bir yere dokunursa virüs vücudunuza bulaşabilir
  • Öksüren, hapşıran veya ateşi yüksek kişilerden uzak durun – 1 metre uzak durmak havaya bulaşabilecek virüsten korunmanızı sağlar
  • Ellerinizi yıkadıktan sonra kolonya ile iyice ovalayın. Alkol virüsü olumsuz etkileyebilir.

koronavirüs önlem