Corona Virüsü’ne karşı aşı bulundu iddiası!

corona virüsü 1

İlk olarak Çin’in Wuhan kentinde orataya çıkan Corona Virüsü hız kesmeden yayılmaya devam ediyor. Bilim adamları Corona Virüsü’ne karşı bir aşı geliştirdi.

Virüs ilk defa Çin’de ortaya çıktı. Ardından Japonya ve çevre ülkelere sıçradı. Görüldüğü ülke sayısı 30’nin üzerine çıkan hastalık pandemik hastalıklar kategorisine girmek üzere. Pandemik hastalıklar bir kıta ya da dünya genelinde, çok kolay bir şekilde insandan insana geçebilen hastalıklardır. Şu sıralar bu virüsle en çok mücadele eden ülkeler Çin, Japonya, Güney Kore, İtalya ve İran.

Ancak Rusya’da yer alan bir haber bülteni bu virüse karşı yeni bir aşı geliştirildiğini servis etti. Çin’in Rusya Büyükelçisi Zhang Hanhui pazartesi günü verdiği demeçte, enfeksiyona karşı bağışıklık sisteminin tepki göstermesine yardımcı aşı geliştirildiğini söyledi.

Ancak bu aşının daha geliştirilmesi için daha çok test yapılması gerektiğini dile getirdi. Büyükelçiye göre yakın zamanda bu salgın yenilecek ve insanlar normal hayata devam edecek. Ayrıca Dünya Sağlık Örgütü yeni corona virüsüne karşı daha etkili bir aşı geliştirilebilmesi için Çin’e bir heyet göndermiş.

Karşınızda Renault’un elektrikli otomobili: Twingo Z.E.

Çin’in Rusya Büyükelçisi Zhang Hanhui’nin bu temennileri ne kadar gerçeği yansıtır bilinmez ama şu ana kadar sadece Çin’de bu virüse 78 bin kişi yakalandı ve 2600 kişi hayatını kaybetti. Bunun yanında bu virüse dünya çapında yakalanan kişi sayısı 1200’den daha fazla. Sadece Pazartesi günü İtalya’da 3 kişi ve bu hafta İran’da 50 kişi hayatını kaybetti.

Türkiye-İran uçuşları durduruldu

İran’ın ardından Irak, Afganistan, Kuveyt, Umman ve Bahreyn’de de Corona Virüsüne yakalanan kişiler ortaya çıktı. Türkiye, İran’da ortaya çıkan bu gelişmeler sonucu bir takım önlemler aldı ve tüm uluslararası uçuşlar ise saat 20.00 itibarıyla tek taraflı ve geçici olarak durduruldu.

Yani Türkiye’den İran’a uçuşlara izin veriliyorken İran’dan Türkiye’ye uçuşlar yasaklandı. Hatırlandığı üzere Corona Virüsüne yakalanan bir kişinin evinin kapısının kolunda da bu virüse rastlanmıştı. Bu durum virüsün nesneler aracılığıyla da bulaşabileceğine işaret ediyor. Bu açıdan bakıldığında uçaklara da virüs bulaşma ihtimali mevcut.