Huzursuz anal sendromu Covid-19 sonrasında görülebiliyor: Yeni semptomlar

Koronavirüsten korunmak

Huzursuz anal sendromu ilk defa Covid-19 sonrasında ortaya çıktı. Bilim insanları konu ile ilgili araştırmalara devam ediyor. Hadi gelin merak edilen detaylara birlikte bakalım.

Tüm dünyada çeşitli etkileri görülen Covid-19 şimdi de huzursuz anal sendromu ile anılıyor. 77 yaşındaki bir adam bu hastalığı atladıktan sonra yeni bazı semptomlar gösterdi. Kendisi Tokyo Tıp Üniversitesi Hastanesi’ne gitmek zorunda kaldı. İsmi açıklanmayan yaşlı adam ilk etapta uykusuzluk ve anksiyete gibi sorunlar yaşadı.

Tüm bunların ardından anüsünde huzursuzluk hisseden adam kendisini sürekli hareket halinde olmak zorunda hissediyor. Yani dışarı çıkmak, bir yerlere gitmek veya yürümek gibi aktiviteleri sürekli yapıyor. Bu durum hayatını elbette olumsuz yönde etkiliyor.

Huzursuz anal sendromu hayat standardını düşürüyor

Koronavirüs pandemisi ilk etapta beyin ve kalp sorunlarına neden olmuştu. Bazı kişiler ilerleyen dönemlerde kalbi ile ilgili sorunlarla karşılaştığını söyledi. Bazılarında ise cinsel sorunlara neden oldu. Genel olarak bakıldığında Covid-19 neredeyse herkeste semptomlar gösterdi.

Huzursuz anal sendromu

Japonya’da yaşanan bu olay bilim dünyasını harekete geçirdi. Kendisi sadece yürürken veya koşarken rahatladığı için sorunun ne oldu anlaşılamıyor. Ancak Covid-19 sonrasında böyle bir problem yaşaması kafaları karıştırdı. Yapılacak olan incelemelerde nadir bir durum olduğu görüldü. Huzursuz anal sendromu böyle ortaya çıktı.

Squid Game dizisinde görünen telefon numarası kime ait?

Henüz yeni bir pandemi olması nedeniyle Covid-19 ile ilgili net semptomlar ortaya koymak mümkün değil. Ancak hastalığın birçok farklı soruna neden olduğu biliniyor. Koronavirüse yakalanmadan önce mutlaka aşı olmanızı öneriyoruz. Böylece en azından semptomlar daha hafif geçebilir. Peki siz bu tür semptomlarla ilgili ne düşünüyorsunuz?