Virüs koruma giysileri ne kadar önemli?

Virüs koruma giysileri donanım günlüğü

COVID-19 gibi büyüyen bir pandemide virüs koruma giysileri önemli bir yere sahip. Koruyucu kıyafetler, enfekte hastalara yakınken hayatlarını riske atan sağlık çalışanları için özellikle önemlidir.

Dünyanın dört bir yanındaki milyonlar, Aralık 2019 başında Çin’de ortaya çıkan yeni koronavirüsü kavramak ve mücadele etmek için uğraşıyor. Dünya Sağlık Örgütü tarafından küresel bir salgın olarak ilan edilen virüs, gezegendeki her ülkeye saldırdı ve milyonlarca insanın ölümü. Ülkelerin çoğu hastalığın yayılmasını önlemek için tamamen kilit altındayken, bu ölümcül virüs Çin, İtalya, İspanya ve Amerika Birleşik Devletleri gibi çeşitli ülkelere zarar verdi.

Mevsimsel gripten daha ölümcül olan yeni koronavirüs oldukça bulaşıcıdır ve yıkıcı etkileri vardır. Virüs içerdiği bir ortamda bir kişiden diğerine hızlı bir şekilde yayıldığından, hastalığın yayılmasını yavaşlatmanın birkaç yöntemi vardır. Sosyal uzaklaşma, sık sık el yıkama, yüz maskesi takma ve virüs koruma kıyafetleri hastalığın yayılmasını bir ölçüde sınırlayabilir.

Virüs Koruma Giysileri Sağlık Çalışanları İçin Neden Gereklidir?

Virüs koruma giysileri ne kadar önemli?

Yeni koronavirüs hakkında en iç karartıcı gerçeklerden biri, bir kişinin semptomlar ortaya çıkmadan önce hastalığı yayabilmesidir. Bu, asemptomatik insanlar hastalığın farkında olmadan bile yaymaya devam ettikleri için virüsü erken aşamada içermenin neden zor olduğunu açıklar.Sağlık çalışanları ilk savunma hattı olduğundan, hastalığa karşı bir bariyer görevi gördüğü ve kişinin enfekte olmasını önlediği için virüs koruyucu giysi giymeleri önemlidir. COVID-19 savaşında kişisel korunma ekipmanı (KKD) kullanımı esastır. Yüz maskeleri, tek kullanımlık önlükler, tek kullanımlık eldivenler ve göz koruması gibi ekipmanlar, sağlık çalışanları için gece gündüz enfekte kişilerle etkileşime girerken gereklidir.

Dünya Sağlık Örgütü önemli açıklamalar yaptı

Koruyucu giysilerin kullanımı ve önemi, virüsün kişiden kişiye ve cansız nesnelerden hızla yayılma kabiliyeti nedeniyle nadiren yeterince stresli olabilir. Enfekte bir kişi öksürdüğünde veya hapşırdığında, virüs havaya karışır ve yaklaşık 20 dakika veya daha fazla havada havada asılı kalır ve çevredeki insanlar için tehlikeli bir tehdit oluşturur. CDC’nin virüsün hızlı bir şekilde bulaşma riski altında olduğu için doktorlar ve hemşireler de dahil olmak üzere sağlık çalışanları tarafından koruyucu giysi kullanılmasını önermesinin nedeni tam da budur. Koruyucu giysi ve ekipmanların doğru kullanımı, üç ay içinde ülkeden ülkeye hızla geçen yeni koronavirüs buluntusunu caydırmaya yardımcı olacaktır.

Sağlık sektöründeki kişilerin, ölümcül hastalıktan etkilenmelerini önlemek için virüs koruma giysileri ve diğer ekipmanı kullanmaları uygundur. Dünya genelinde binlerce sağlık çalışanı koronavirüs pandemisi nedeniyle hastalandı ve birçoğu uygun KKD’lerin olmaması veya yetersizliği nedeniyle karantinaya zorlandı.