Covid-19 aşısı olmayan kadına karaciğer nakli yapılmadı

Covid-19 aşısı olmayan kadına karaciğer nakli yapılmadı

ABD Ohio’da Covid-19 aşısını reddeden bir kadına, aşı olmayı kabul etmedikçe karaciğer nakli yapılamayacağı söylendi. İşte detaylar.

65 yaşındaki Michelle Vitullo, son dönem karaciğer hastalığından muzdarip ve bu ay Cleveland Clinic’te kızı Angela Green’den bir organ nakli yapılması planlanıyordu. Ancak Çarşamba günü, Cleveland merkezli TV haber istasyonu WJW, aylarca süren hazırlıkların ardından hem kendisi hem de kızı aşıyı reddettiği için ameliyatının aniden iptal edildiğini bildirdi. Aile, Covid-19 aşılarına dini nedenlerle ve olumsuz tepki raporları duydukları için karşı çıktıklarını söylüyor.

Covid-19 aşısı olmayan kadına karaciğer nakli yapılmadı

Bayan Green, WJW’ye “Bir rüyamız gerçekleşecekti” dedi. “Ailem çok heyecanlıydı… sonra listeden çıkarıldığımız ve aşı olmadan yapamayacağımız haberini aldık ve bu yürek parçalayıcıydı.” Bayan Vitullo’nun kocası Jim, “Cleveland Clinic’ten bir saat sonra operasyona gireceğimize dair bir anlaşma imzalamamızı istediler. Tüm ziyaretler yüzünden işimi bırakmak zorunda kaldım, masraflar yüzünden oradaki carportta arabamda tam anlamıyla yüzlerce gün uyudum.” Bayan Vitullo şimdi hayat kurtaran ameliyatı gerçekleştirmeye istekli başka bir hastane bulmayı umuyor.

Cleveland Clinic’in bir sözcüsü, organ bağışçılarının ve alıcılarının “her ikisinin güvenliği için” Covid-19′a karşı aşılanması gerektiğini doğruladı, ancak hasta mahremiyetini gerekçe göstererek Bayan Vitullo’nun vakasını tartışmayı reddetti. Kliniğin aşılanmadıkları için nakil bekleme listesinden kimseyi çıkarmadığını söyledi. Ancak son anda aşı olmayan ailenin işlemleri iptal edildi.

Google TikTok benzeri bir uygulamaya başlıyor: Kısa videolar geliyor