Çin uzay yarışında yepyeni bir hamle yaptı: Rekabet kızışıyor

uzaylilar 3

Dünyanın teknolojik alanda en gelişmiş ülkelerinden bir tanesi olarak bilmem Çin uzay yarışında yepyeni bir hamle yaptı. Ülkenin özellikle ABD karşısında avantaj sağlamaya çalıştığı görülüyor. İşte konuyla alakalı merak edilenler.

Çin uzay yarışında her geçen gün daha fazla ön plana çıkmaya çalışıyor. Üretilen uydu, roket, mekik, keşif araçları ve diğer donanımlar ülkede mevcut. Bu nedenle kendi roketlerini tasarlayıp aynı zamanda kendi astronotları ile uzay çalışmaları yapabiliyor. Bu durum ona ciddi bir avantaj sağlıyor. ABD ve Rusya gibi ülkelere karşı üçüncü güç olmayı başarıyor.

3 taykonotu taşıyan Şencou-13 uzay mekiği dün gece uzaya gönderildi. Böylece Çin yarışta büyük bir avantaj yakalamayı başardı. Bu uzay mekiğini fırlatan roket bile Çin Yapımıydı. Long March-2F roketi gece 00:23 civarında uzaya fırlatıldı ve böylece Şencou-13 uzay mekiği görevini yapmak üzere yola çıktı.

Çin uzay yarışında tahminlerin ötesine geçti

55 yaşındaki Cai Cigang bu uzay seferinde liderlik edecek. Ayrıca tek kadın taykonot 41 yaşındaki Vang Yaping yine bu seferde önemli rollere sahip olacak. Uzay istasyonunda görevlerini yerine getirecek olan bu astronotlar Çin tarafından kahraman olarak görülüyor.

Çin uzay yarışında

Özellikle son dönemlerde ABD ve Çin arasındaki uzay yarışı fena halde kızışıyor. Hatırlayacağınız üzere Çin Ay’ın karanlık yüzeyine uzay mekiği göndermişti. Burada kapsamlı araştırmalar yapan Çin birçok farklı buluşa imza attı. Yeni proje ile birlikte Uluslararası Uzay İstasyonu programı kritik destekler almış olacak. Çin uzay yarışında önemli avantajlar elde edecek gibi görünüyor.

İklim krizine uzaydan müdahale edilecek: Hazırlıklar yapılıyor

Tüm dünyada öncü teknolojilere yer vermeye çalışan Çin, ABD için büyük bir rakip. İkili arasında ilerleyen dönemlerde daha fazla rekabet olması bekleniyor. Gelişmeler geldikçe aktarmaya devam ediyoruz.