iPhone 13 mü daha sağlam yoksa Nokia 3310 mu?

t12 1

iPhone 13 tanıtılırken dikkat çekilen özelliklerinden biri dayanıklılığı olmuştu. Bir teknoloji Youtube kanalı da bu telefonla Nokia 3310’u karşılaştırdı.

Nokia telefonlarını çok sağlam olmaları ile biliyoruz. En çok satan telefonlarından biri olan Nokia 3310’da bu telefonlardan biri. Cihaz için hatta suç aleti” taştan daha sert”, monitör kasası gibi”, demirden gibi” benzetmeler yapılıyordu. Yeni çıkan iPhone 13 cihazı da Nokia 3310 ile karşılaştırıldı.

Bu iki cihaz arasındaki düşme testi karşılaştırması TechRax adlı bir teknoloji YouTube kanalından yapıldı. Videoda, Cupertino merkezli devin en son amiral gemisini, çok dayanıklı olduğu bilinen Nokia 3310 ile karşılaştırıldı.

Korkuluklardan cihaz bırakıldığında, telefon korkuluğa çarptı ve kelimenin tam anlamıyla  parçalara ayrıldı. 3310 mutlaka parçalanmasa da, uzun düşüşün katıksız gücü nedeniyle çeşitli LEGO benzeri parçalara ayrıldı. Öte yandan iPhone 13 Pro bir değil, iki değil, etkileyici bir şekilde üç kez düşürüldü. İlk düşüşte iPhone’un arka camı çatladı ancak ön panel nispeten zarar görmedi.

y4

Başka bir deyişle, seramik kalkan aslında oldukça kullanışlı oldu. Ancak, ikinci düşüş sonunda sağ alt köşedeki ekranı kırdı ve arka panel daha da parçalandı. Ancak, cihazın spiral merdiven kasasından daha da aşağı düşmesine neden olan ikinci düşüş göz önüne alındığında, bu hala oldukça sonuçtur. Üçüncü ve son düşüşün de şaşırtıcı bir şekilde cihaz üzerinde hiçbir etkisi olmadı, ön tarafta sadece birkaç çatlak daha ortaya çıktı.

tt4 1

Bunun dışında cihaz, performansta herhangi bir görünür sorun veya kamerayla ilgili herhangi bir sorun olmadan aşağı yukarı normal görünüyordu. Ne yazık ki, Nokia 3310’un akıbeti açıklanmadı, ancak gövdesi parçalanmasına rağmen, eski özellikli telefonlar genellikle düşmelerde ve klavye, pil ve arka panelin basit bir montajından dolayı dağıldığı için hayatta kaldığını varsayabiliriz.

Yeni OPPO Reno7 Kasım ayında piyasaya sürülecek