Covid 19 aşısı olmadı, online ders alması engellendi

Covid 19 aşısı olmadı, online ders alması engellendi

New Jersey’li bir öğrenci, sadece sanal olarak evden çalışmasına rağmen Covid 19 aşısını olmadığı  için Rutgers Üniversitesi’nde ders almasının yasaklandığını söyledi. İşte detaylar.

22 yaşındaki Logan Hollar, NJ.com’a, yaşadığı mağduriyeti anlattı. Hollar, derslere online katılmak istiyordu. Aynı zamanda evden çalıştığı için Covid 19 aşısı olmayı de reddediyordu. Ancak öğrencinin harç yatırması bile engellendi. Hollar şimdi 1 Eylül’de başlayan dersleri kaçırmak zorunda kaldı. Aşıdan muafiyet olma başvurusu yapan öğrenci davanın çözülmesinin haftalar sürebileceğini düşünüyor. NJ.com’a konuşan Hollar, “Muhtemelen farklı bir üniversiteye geçmem gerekecek” dedi ve aynı pozisyonda en az bir öğrenci daha tanıdığını söyledi.

Covid 19 aşısı olmadı, online ders alması engellendi

Hollar, “Aşının doktorumdan ziyade üniversite tarafından zorlanması endişe verici” açıklamasında bulundu. Birisi aşı olmak istiyorsa, benim için sorun değil, ancak zorlanmaları gerektiğini düşünmüyorum” diye ekledi. Aşı olmamasına gerekçe olarak da “COVID 19 salgınını korkutucu bulmadığını” ve sağlıklı olduğunu öne sürdü. Ayrıca riskli bir hastaığı yok veya riskli yaş grubunda değil. Hollar, “Kampüse erişimim olup olmaması umurumda değil. Orada olmama gerek yok. Beni yasaklayabilirler. Sadece yalnız kalmak istiyorum,” dedi. Hollar’ın aşılanmış olan üvey babası Keith Williams,  “şaşkın” olduğunu söyledi. Williams, NJ.com’a verdiği demeçte, “Bilime inanıyorum, aşılara inanıyorum, ancak COVID-19 ve varyantlarının çevrimiçi dersler alarak bilgisayar monitörlerinden geçmediğinden oldukça eminim” dedi. Williams, “Aşıya ihtiyaç duymamak için zaten uzaktan eğitimi seçti” dedi.