EBA çöktü! Öğretmenler ders veremiyor! Peki neden?

EBA

Koronavirüs pandemi sürecinde ilk eğitim günü uzaktan olarak EBA üzerinden gerçekleştirilecekti. Ancak EBA çöktü! Peki, neden?

Çin’in Wuhan kentinden dünyaya yayılan koronavirüs salgını Türkiye’yi de olumsuz etkiledi. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından alınan karar ile 2020-2021 eğitim öğretim yılı bu süreçte uzaktan eğitim ile desteklenecekti. Uzaktan eğitim için oluşturulan altyapı, hem öğrencilere hem de öğretmenlere EBA üzerinden sunulacaktı. Ancak bugün eğitim yılının ilk gününde EBA’nın çökmesi büyük olay oldu.

Bilim kurulu üyesi koronavirüs kaptı: Peki bu nasıl oldu?

Tüm öğretmen ve öğrenciler aynı anda sisteme girdiği için sistem bir anda kitlendi. Bu sorun üzerinde en kısa sürede aksiyon alınacak.

EBA

Milli Eğitim Bakını Ziya Selçuk konuyla ilgili, “EBA’dki yoğunluktan söz edeyim. Bu aslında bir taraftan da bizim için olumlu bir haber. İnanılmaz bir talep var. Özellikle yüz yüze eğitimin başladığı günlerde bu talepte sıçrama yaşandı. Bu konuda teknik arkadaşlar çalışıyor. Bu altyapı giderek daha da daha da güçlenecek. Bu talebin karşılanması için de her türlü tedbiri alıyoruz, almaya devam edeceğiz. EBA estek merkezleri yarım saat önceki sayı itibariyle 8 bin 868 oldu. Akşama kadar 9 bin olur herhalde” açıklamasında bulundu.

EBA’ya girmek isteyen öğretmenler ve öğrenciler aşağıdaki uyarı ile karşılaşıyor. Bu sorun muhtemelen bugün içerisinde en kısa süre içerisinde çözülecektir.

Milyonlarca öğrenci için uzaktan da olsa ders zilinin çaldığı ikinci günde karşılaşılan sorunla ilgili sistemde, “Şu an yüz binlerce öğretmen ve öğrenci EBA’da. Yoğunluk yüzünden sorun yaşamış olabilirsin. Bu süreçte EBA TV kanallarımız yanında. Yayın akışı için buradan bilgi alabilirsin. İstersen hazırladığımız Eğitim Takvimi’nden günün önerilerine de bakabilirsin. En kısa sürede görüşmek üzere…” uyarısı yer alıyor.