Çocuk sağlığını maske takmak etkiliyor mu: Gerisini komplo teorisyenleri düşünsün

LG maskelerde devrim yaratacak! Gelişmiş teknolojili PuriCare elektronik maske geliyor

Çocuk sağlığını maske takmak bozuyor gibi duyurular daha önceden yapılmıştı. Komplo teorisyenleri tarafından ortaya atılan bu tür fikirler çürütülüyor. İşte konuyla alakalı merak edilen bütün detaylar.

Çocuk sağlığını maske takmak etkiliyor mu? Pandemi sürecinin başlangıcından bu yana bir çok iddia ortaya atıldı. Genellikle maske ve aşı üzerinden yapılan iddialar bazen gerçekten de sabırları taşıracak cinstendi. Mesela aşıların kısır etkisi yarattığı büyük bir tepkiyle karşılandı. Hatta bazı tanınmış isimler aşıların testesteronlara zarar verdiğini bile iddia etti.

Tüm bunlar bir yana özellikle çocuklar ile ilgili yapılan yorumlar iyice can sıkmıştı. Buna göre maske kullanımının çocuk gelişimini olumsuz yönde etkilediği söylendi.

Çocuk sağlığını maske takmak olumlu etkiliyor

Mayo Clinic isimli çocuk sağlık merkezi tarafından yapılan araştırmalara göre maskeler kesinlikle çocukların gelişimsel durumlarını olumsuz yönde etkilemiyor. Arizona’da 166 okulda yapılan araştırmalar çok net sonuçlar ortaya koydu. Bu sonuçlar komplo teorisyenlerini sonsuza kadar susturabilir.

Çocuk sağlığını maske takmak

Yapılan araştırmalara göre maske kullanılan okullarda Covid-19 vaka sayısı maske kullanılmayanlara göre 2 kat daha az. Yani maske kullanılmadığında koronavirüs çok daha hızlı bir şekilde yayılıyor. Çocuklar arasında da bu durumun aynı olduğu görüldü. Bir diğer araştırma ise Cincinnati Çocuk Hastanesi’nden Dr. Joshua Schaffzin tarafından gerçekleştirildi.

Bill Gates koronavirüsle mücadele için kolları sıvadı

Yapılan çalışmalara göre maske takmak çocukların gelişimini olumsuz yönde etkilemediği gibi aynı şekilde Covid-19 virüsünden ciddi oranda koruyor. Ayrıca okullardaki güvenliği sağlama konusunda en önemli tedbirin bu olduğu ortaya çıktı. Kısacası maske kullanmak hem hayat kurtarıyor hem de çocukların gelişimini hastalıktan koruduğu için olumlu etkiliyor. Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?