Intel çip krizi açıklaması endişe yarattı: Kriz ne zaman bitecek?

Intel Quantum

Intel çip krizi açıklaması genel bir korku havasının hakim olmasına neden oldu. Özellikle son dönemlerde sürekli olarak duyduğumuz çip krizi ne yazık ki kolay kolay bitecek gibi görünmüyor. Hadi gelin konu ile ilgili merak edilen bütün ayrıntılara birlikte göz atalım.

Bugünlerde ortaya çıkan Intel çip krizi açıklaması büyük endişe yarattı. Herkes salgının bitmeye başladığını düşünüyor ve eski günlere dönmenin hesaplarını yapıyordu. Ancak Intel bu konuda umutları kıracak bir açıklama yaptı. Şirket daha öncesinde 2022 yılında çip krizinin bitme ihtimali olduğunu söylemişti. Şimdi ise tahminini değiştirdi.

Intel CEO’su Pat Gelsinger tarafından yapılan açıklamalara göre çip krizi 2023 yılından önce ortadan kalkmayacak. Bu kriz en az 2023 yılına kadar devam edecek. Şirket tahminlerini bu açıklamalar ile birlikte bir yıl ötesine taşımış oldu. Açıkçası kimse bu tür açıklamalar beklemiyordu.

Intel çip krizi açıklaması korkuyu derinleştirdi

Dünya çip devi ile ilgili yaşanan bu problem nedeniyle herkes tedirgin oldu. Akıllı telefonlardan bilgisayarlara kadar birçok üründe yeni zam dalgaları gelebilir. Dolar kuru ile birlikte zaten fiyatı çok sert bir şekilde yükselen teknolojik ürünler bu defa yeni bir krize neden olabilir.

Intel çip krizi açıklaması

Ticaret savaşlarının Çin ve ABD arasında iyice sertleşmesi tüm bunlara tuz biber oluyor. Özellikle Rusya ve Çin bloğu bu konuda ABD ile sert bir mücadele içinde. Küresel ticaret savaşları devam ederken çip krizi daha da derinleşiyor. Üstelik kısa bir süre içerisinde bitecek gibi görünmüyor. Ayrıca yeni varyant ile birlikte büyük şirketler yeniden uzaktan çalışma sistemine geçmişti.

Intel, Yazılım Tanımlı Silikon sürücüsü hakkında ilginç ayrıntılar ortaya çıktı

Intel çip krizi açıklaması ile birlikte yaşanan tüm bu gelişmeler aslında çok daha dikkatli olmamız gerektiğini gösteriyor. Önümüzdeki günler hiç kimse için kolay olmayacak. Peki siz yaşanan tüm bu gelişmeler hakkında ne düşünüyorsunuz?