Çip krizi gelecek yıl son bulabilir

cip krizi

Qualcomm CEO’su Cristiano Amon, dünya çapında birçok endüstriyi etkileyen devam eden yarı iletken sıkıntısının ne zaman biteceği ile ilgili açıklama yaparken, açıklamaları ile bir nevi umut ışığı oldu.

Cristiano Amon (Qualcomm CEO’su) çip krizi ile ilgili yaptığı açıklamada küresel “çip sıkıntısının azaldığını ve durumun gelecek yıl iyileşmesinin beklendiğini söyledi”. Amon, Güney Kore’den gelen haberlere yaptığı açıklamada, “Arz, bu yıl 2020’ye göre iyileşti ve durumun 2022’de, özellikle 2020’ye kıyasla daha da iyileşmesi bekleniyor” dedi.

2 Aralık’ta verilen bu açıklama, küresel çip sıkıntısının 2023’e kadar devam etmesini bekleyen Intel CEO’su Pat Gelsinger’in daha önce yaptığı açıklamalarla çelişiyor. Aynı zamanda, Arm CEO’su Simon Segars, durumun şu anda olduğundan daha da kötüleşmesinin beklendiği konusunda uyardı.

Çip krizi

Genel olarak çip krizi nedeniyle, akıllı telefon markaları cihazlarına yerleştirmek ve pazar talebini karşılamak için yeterli yongayı tedarik edemedi. Ancak MediaTek gibi bazı çip üreticileri, kıtlığın yarattığı talep ve arz açığı sayesinde pazar paylarında bir büyüme gördü.

Bu haftanın başlarında Qualcomm , 4 nanometre düğümü kullanılarak yalnızca Samsung Foundries tarafından üretilen en yeni ve en büyük Snapdragon 8 Gen 1 SoC’sini tanıttı. Dökümhanenin getiri oranları, Qualcomm’un önümüzdeki yıl pazar taleplerini karşılayıp karşılamayacağını veya diğer yonga üreticilerine zemin kaybetmeye devam edip etmeyeceğini belirleyeceğinden, bu ortaklık Qualcomm için çok önemli olacak.

Huawei Mate V flip 23 Aralık’ta piyasaya sürülecek