Çip Kıtlığı 2 yıl daha sürebilir

hhh 1

Intel CEO’su, dünyanın şu anda mücadele edilen küresel çip kıtlığı potansiyel olarak birkaç yıl daha sürebileceğine inanıyor. Şirketin yöneticisi, konunun 2 yıla kadar uzatılabileceğini düşünüyor.

WallStreetJournal raporuna göre, Intel’in yaptığı klasik raporlama çalışmalarından sonra önemli bilgiler geldi. Teknoloji devinin CEO’su Pat Gelsinger, şirketin hem pandemi hem de fabrikaların kısmi kapatılmaya gidilmesinden dolayı üç aylık bir zarardan sonra firma çıkışa geçmişti.

Bunun ile beraber yapılan açıklamada da “Bu, Intel için çok önemli bir yıl” dedi. Gelsinger, çip kıtlığının halihazırda dünya çapında çeşitli endüstriyi etkilemiş olan tedarik kısıtlamalarının ek kapasiteler inşa edilene kadar devam edeceğini belirtti. Bu yeni kapasiteler, çip kıtlığını hafifletmeye ve arzın talebi karşılamasına yardımcı olabilir.

Çip Kıtlığı

Yapılan çipler, otomobil ve tüketici elektroniği ürünlerini etkileyen darbeyi hafifleteceği düşünülüyor. Teknoloji devinin CEO’su Pat Gelsinger “ Yeni fabrikalar ve yeni tedarik kolları hazır olana kadar bu süreçte biraz daha zorlanacaklarını söylediler” Farkında olmayanlar için, küresel kıtlık, otomobil üretiminin ve hatta bazı ev aletlerinin de durmasına yol açan çok sayıda sektördeki üretimi zaten kesintiye uğrattı .

Son zamanlarda, ABD Başkanı Joe Biden sorunu çözmek için çeşitli teknoloji devleri ve yarı iletken tabanlı firmalarla bir araya geldi ve hatta yarı iletken endüstrisi için 50 milyar ABD Doları taahhüt etti. Gelsinger, kıtlığı hafifletmeye yardımcı olmak için bir miktar üretim kapasitesine sahip olacağına söz verdi.

OnePlus Watch için büyük yazılım güncellemesi