Otomobil bayilerinde araç kalmadı: Çip krizi büyük boyutlara ulaştı

ikinci el

Otomobil bayilerinde araç bulmak neredeyse imkansız hale geldi. Hem pandemi hem de kur artışı ile birlikte böyle bir tablo ortaya çıktı. Hadi gelin konuyla alakalı merak edilen tüm detaylara birlikte bakalım.

Türkiye’de eleştirilerin hedefinde olan otomobil bayilerinde araç kalmadı. Bildiğiniz üzere pandemi tüm sektörleri ağır bir şekilde vurdu. Yaşanan çip krizi sadece küçük firmaları değil aynı zamanda büyük otomotiv markalarını da etkiledi. Tüm bu nedenlerden dolayı araç bulmak büyük bir işkence haline geldi.

Twitter platformunda bugün bazı paylaşımlar dikkat çekti. Showroomlarda sergilenecek araç bile kalmadı. Yani herhangi bir vatandaş otomobil bakmak için bayilere gittiğinde karşısında sadece boş mekanlar bulacak. Türkiye’de yaşanan bu otomobil krizi büyük boyutlara ulaştı.

Otomobil bayilerinde araç bulmak zorlaştı

Yaşanan tüm bu gelişmeler ile birlikte otomotiv sektörü geri planda kaldı. Eğer bu şekilde devam ederse 2020 yılının ilk ayları ile neredeyse aynı olacak. Yani büyük bir otomobil problemi ile karşı karşıyayız. Bu durumun şimdilik normal karşılanabileceğini söyleyebiliriz.

Otomobil bayilerinde araç

Genellikle otomotiv firmaları Kasım ayında araçlarını yeniliyor. Bu nedenle showroomlar boş görünebiliyor. Ancak çip krizinin yaşanması olayı başka bir boyuta taşıdı. Yani bunu sadece yeni araçlar yakında gelecek diyerek açıklamak mümkün değil. Otomobil bayilerinde araç kalmadığı için vatandaş da tedirgin.

Otomobil fiyatları düşecek mi? İşte yanıtı

Ortaya çıkan son detaylara göre otomobil mağazaları bir süre daha boş kalabilir. Kur artışı, çip krizi ve pandemi gibi koşullar nedeniyle olumlu konuşmak pek mümkün değil. Otomobil sektörü ile ilgili gelen tüm gelişmeleri anında bildirmeye devam ediyoruz.