Sony, PS4 üretimine devam ediyor

Sony, PS4 üretimine devam ediyor

Japon teknoloji devi Sony, PlayStation 5 konsollarını Kasım 2020’de piyasaya sürdü. Hiçbir zaman resmi olarak açıklanmasa da şirket, PS4’ü 2021’in sonuna kadar durdurmayı planlamıştı. Ancak aksini belirten yeni bir rapor ortaya çıktı. İşte detaylar.

Yeni bir Bloomberg raporuna göre Sony, PlayStation 5’in sınırlı üretimine sahip küresel tedarik zincirindeki aksaklıkları giderirken 2022 boyunca PlayStation 4 konsolları üretmeye devam edecek. Rapora göre, endüstrinin içindekiler, Sony’nin montaj ortaklarına 2022 boyunca PS4 üretmeye devam edeceğini söylediğini belirtti. Stratejinin, şirketin PS5 üretimi üzerindeki baskıyı hafifletmeye yardımcı olmak için bu yıl yaklaşık bir milyon PS4 birimi eklemesi bekleniyor. PlayStation şefi Jim Ryan, Sony’nin küresel pandemi nedeniyle engellenen en yeni donanıma (PS5) hızlı bir geçiş yapmayı planladığını duyurdu. Pandemi ayrıca donanım talebinde bir artışı tetikleyerek en temel bileşenlerde kıtlık yaşanmasına neden oldu ve bu da PS5’in piyasada bulunmasını zorlaştırdı.

Sony, PS4 üretimine devam ediyor

Sony’nin PlayStation bölümü, beklenenden daha yavaş olan PS5 üretim hızı ve yeni konsolun perakende tedarikini engelleyen çevrimiçi sorunlar için çözümler geliştirirken gelirinin önemli bir bölümünü sağlamak için PS4’e güvenmeye devam edecek.

PlayStation 5 tedarik zinciri zorluklarının ortasında Sony, yeni yollar da keşfediyor. Marka, son zamanlardaki metaverse patlamasından yararlanmak için daha güçlü Sanal gerçeklik kulaklıklarını piyasaya sürmeye hazırlanıyor. Şirket yakın zamanda CES 2022’de PSVR 2’yi tanıttı. Şirket bu yıl tedarik problemlerinin üstesinden gelmeye çalışacak.

Kim Kardashian kripto dolandırıcılığı mağduru oldu