Çin hükümeti oyunları uyuşturucuya benzetti büyük yıkım gerçekleşti

Call of Duty başkanları PlayStation için yeni bir oyun yapıyor

Bugünlerde ortaya çıkan bir makale ile birlikte Çin hükümeti oyunları uyuşturucuya benzetti. Yapılan bu benzetmeler sonrasında oyun dünyası fena karıştı. İşte konuyla alakalı merak edilenler.

Geçtiğimiz günlerde Çin hükümetine ait bir haber ajansı önemli bir makale paylaştı. Bu makalede oyunlar için manevi bir afyon ifadesi tercih edildi. Bugüne kadar ilk defa Çin medyası bu kadar açık bir şekilde oyun dünyasını hedef aldı. Yapılan bu açıklamanın hemen ardından oyun şirketlerin hisseleri korkunç bir düşüş yaşadı.

Bildiğiniz üzere Çin baskıcı bir hükümete sahip. Birçok karar bu hükümet merkezli olarak alınıyor ve insanların hayatını derinden etkileyebiliyor. Mesela oyun dünyasında yapılan bir baskı nedeniyle çocukların saat 10’dan sonra oyun oynamaları engellenmişti. Bunu yapay zeka sistemi ile yapmaya karar veren oyun dünyası Çin hükümeti karşısında çaresiz.

Çin hükümeti oyunları uyuşturucuya neredeyse denk tutuyor

Çin’in devlet medyası Economic Information Daily tarafından yapılan açıklamalara bakılırsa oyun dünyasını zorlu bir süreç bekliyor. Oyunların verdiği zararları manevi afyon olarak ifade eden Çin medyası birçok oyun şirketinin hisselerinin sert bir şekilde düşmesine neden oldu.

Çin hükümeti oyunları uyuşturucuya

Yayınlanan makalenin hemen ardından Tencent şirketin hisseleri korkunç bir düşüş yaşadı. Yaklaşık olarak yüzde 10 oranında düşen hisselerden bu medya kuruluşu sorumlu. Öte yandan şu sıralar sadece Tencent değil aynı şekilde birçok oyun firması durumdan nasibini alıyor.

Huawei P50 alınır mı? HarmonyOS’li canavar

NetEase ve XD Inc gibi birçok oyun şirketi yüzde 9 civarında sert düşüş yaşadı. Çin tarafından yapılan bu tür baskılar artarsa oyun şirketleri çok daha zor durumda kalabilir. Peki siz yaşanan bu olayı nasıl değerlendiriyorsunuz? Yorumlar bölümünden düşüncelerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz.