Yüz tanıma sistemleri oyuncuları çileden çıkaracak: Yuh dedirtecek bir önlem alınıyor

Çin yüz tanıma sistemleriyle

Özellikle Çin tarafından çok sık kullanılan yüz tanıma sistemleri ilginç bir amaç için tercih edilecek. Konuyla ilgili çalışmalar daha şimdiden başladı. Hadi gelin merak edilen tüm detaylara birlikte göz atalım.

Black Mirror senaryolarını aratmayan önlemlere imza atmaya devam eden ülkeler ilginç bir yöne doğru gidiyor. Bildiğiniz üzere Çin sınırları içerisinde çocukların belirli saatlerde oyun oynaması yasak. 18 yaş altındaki çocuklar 22:00 ile 08:00 arasında çevrimiçi oyun oynayamaz. Getirilen bu yasak sadece ebeveyn kontrolü ile gerçekleşebiliyordu.

Çin bu konudaki tedbirlerini daha sıkı hale getirmek için bazı önlemlere yer verdi. Buna göre çevrimiçi oyun oynayacak olan kişiler artık eskisinden daha fazla denetlenecek. Yani ebeveynler denetleme konusunda biraz daha geri planda kalıp Çin hükümeti devreye girecek.

Yüz tanıma sistemleri oyuncuları korkutuyor

Gelen son detaylara göre hükümet gece yarısı devriyesi ismindeki bir sistemi başlatıyor. Aslına bakacak olursak bu sistem Black Mirror senaryoları ile neredeyse aynı. Herhangi bir oyuncu oyun oynamadan önce yüz tanıma sistemi tarafından denetlenecek. Eğer 18 yaşından küçük olduğu ortaya çıkarsa bu oyundan atılacak.

yüz tanıma sistemleri

Anne ve babalar çocuklarını oyun konusunda yeterince denetleyemiyor. Ayrıca çocukların bir yolunu bulup çevrimiçi oyun oynamaya devam etmesi hükümeti bazı önlemler almaya zorluyor. Aslında bakacak olursak alınan bu yeni önlemler bazı soru işaretlerine neden oldu. Mesela anne ve babalar çocuklar ile işbirliği yapıp yüz tanıma sistemlerine kendisini gösterebilir.

Yüz tanıma sistemleri ve maskeler uyum sağlayabilecek mi?

Ayrıca Çin’in biyometrik tarama sistemi ile birlikte neler yapacağı henüz bilinmiyor. Yani elde edilen veriler nerede kullanılacak açıkçası henüz net değil. Peki siz alınan bu yeni önlem hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlar bölümünden fikirlerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz.