WhatsApp için şok iddia uçtan uca şifreleme kalkabilir!

Whatsapp Arşiv Mesajları yeni bir güncelleme aldı!

Son dönemlerde sürekli gündem olan WhatsApp için şok bir iddia ortaya atıldı. Facebook ekibinin bir çalışması tepkileri çığ gibi büyütebilir.

Popüler mesajlaşma uygulaması olan WhatsApp, bir dönem yeni kullanım sözleşmesi yüzünden çok fazla kullanıcı kaybetmişti. Verilerini Facebook ile paylaşmak istemeyen ve buna onay vermeyen milyonlarca kişi, soluğu Telegram’ın yanında almıştı. Tarihin en büyük dijital göçlerinden birisi olarak nitelendirilen bu durum her ne kadar noktalanmış gibi gözükse de, WhatsApp’ın yapacağı yeni bir çalışmayla yeniden başlayabilir.

WhatsApp için şok iddia: Uçtan uca şifreleme kalkabilir!

İddialara göre Facebook, uçtan uca şifrelemeye dokunmaksızın kişisel reklam analizi yapmayı düşünüyor. Güvenliğe zarar vermeden kişilerin alışkanlıklarını incelemek isteyen yetkililer, şifrelenmiş mesajları şifreyi çözmeden incelemek istiyor. Ancak bunun adı her ne kadar şifreye dokunmadan inceleme olsa da, sonuç olarak iki insanın arasındaki mesajların incelenmesi, bu şifrenin de kırılması anlamına geliyor. Dolayısıyla resmi olarak olmasa da bu proje hayata geçirilirse uçtan uca şifreleme olayı fiilen kaldırılmış oluyor.

Şimdilik böyle bir şeyin kullanıma sokulması çok mümkün gözükmüyor ve Facebook’un henüz sürecin çok başında olduğu ifade ediliyor. Ancak şunu söylemek gerekir ki uçtan uca şifrelemeye şu veya bu şekilde dokunulursa, ikinci bir dijital göç de yaşanabilir. Bakalım ilerleyen günlerde bu çalışmaların devamı gelecek mi? Bekleyip göreceğiz.

Yeni Dacia Duster fiyatları açıklandı!