14 Yıl Sonra Çin’de Bir Konsol: Xbox One

CN

Çin’de 2000 yılından beri süre gelen konsol yasağını delen cihaz Xbox One oluyor.

Çin çoğu yönü ile dünya üzerindeki çoğu ülkeden farklı kurallara sahip bir ülke olarak karşımıza çıkıyor. Öyle ki dışa kapalı olan Çin neredeyse dünyada üretilen bütün teknolojik ürünlerin üretildiği yer diyebiliriz. Bunun nedeni ise tabi ki ucuz işçi gücü. Bu noktada Çin’de teknolojinin çok ucuza satıldığı akla gelebilir ancak bu ülkede tam 14 yıldır oyun konsolu satışı yapılmıyordu. Microsoft bu yasağı geçici bir sürede olasa Xbox One ile kırmaya hazırlanıyor.

 

xbox-one

 

Xbox One 29 Eylül gününde Çin’de satışa sunuluyor ve 14 yıl sonra Çin’de satılan ilk oyun konsolu unvanına sahip oluyor. Çin hükümeti 200o yılında oyun konsollarını çocuklara zarar verdiği gerekçesiyle yasaklamıştı. Yasağın kalkması ile birlikte ülkede satılan ilk konsol ise Microsoft’un Xbox One’ı oluyor.

Çin hükümeti geçici olarak konsol yasağını kaldırmış olsa da konsolda oynanacak oyunları sıkı bir şekilde denetliyor. Çin’de satışa sunulacak Xbox One’da oynanabilecek oyunlar ise şu şekilde; Forza Motorsport 5,Kinect Sports Rivals,Powerstar Golf,Zoo Tycoon,Max: The Curse of Brotherhood,Dance Central Spotlight,Neverwinter Online,Rayman Legends,Trials FusionNaughty Kitties. Bu oyunların yanı sıra 70 oyunun daha onay beklediği gelen haberler arasında yer alıyor.

TTNET’e Engelsiz Bilişim Ödülü