Huawei P50 alınır mı? HarmonyOS’li canavar

Huawei P50 serisi, devasa ultra geniş sensörle 29 Temmuz'da geliyor

Huawei geçtiğimiz günlerde merakla beklenen yeni amiral gemisi modelini tanıttı. Peki Huawei P50 alınır mı? İşte bu sorunun yanıtı.

2021 yılı Huawei açısından kayıp bir sene oldu. Bu yılın geneline baktığımızda Huawei’nin büyük ölçüde sessiz kaldığını görüyoruz. Özellikle 2021’in ilk yarısında Çinli üretici neredeyse yokları oynadı diyebiliriz. Sadece birkaç yeni tablet modeli tanıtan Huawei, PC pazarında önemli adımlar atmıştı.

Nitekim sonunda merakla beklenen Huawei modeli P50 tanıtıldı. Tanıtılmasına tanıtıldı fakat beklentileri ne derece karşıladı?

Aslında genel kanı Huawei modellerinde yine Kirin kökenli bir yonga seti kullanılacağı yönündeydi. Fakat hafifleyen ambargolar sayesinde Huawei bu sefer Qualcomm yongalarını tercihledi.

Elbette bu tercihin biraz zorunlu olduğunu da kabul etmek gerekiyor. Peki muazzam kamerası ve diğer amiral gemisi modelleriyle yarışan fiyatı ile P50 serisi alınır mı?

Huawei P50 alınır mı? HarmonyOS’li canavar

Hemen belirtelim. P50’nin rakiplerinden tek eksiği Google servislerini barındırmıyor oluşu. Onun dışında eksiği yok, fazlası var diyebiliriz. Eğer benim için telefonun kamera performansı önemli diyorsanız, düşünmede P50 ya da P50 Pro’yu satın alabilirsiniz.

Fakat benim için Google servisleri olmazsa olmaz diyorsanız, o zaman farklı alternatiflere göz atmakta fayda var. Elbette önümüzdeki dönemde Google servislerinin Huawei modellerine gelmemesi için bir engel yok. Eğer ambargo kuralları hafifletilirse Google serişleri yakın zamanda Huawei modellerine de gelecektir.

Huawei P50 Pro en yüksek kamera puanını aldı