PUBG ve Fortnite yasaklandı! Artık oynanmayacak!

pubg

2018’in en çok oynanan online tabanlı yapımları arasında bulunan PUBG ve Fortnite sert kayaya çarptı. Milyonlarca oyuncu artık bu oyunları oynayamayacak!

Geçtiğimiz yılın sonlarına doğru ortaya çıkan Battle Royale oyun tarzı, PUBG ve Fortnite sayesinde adeta zirve yaptı. Genel olarak dünya çapında milyonlarca oyuncuya hitap eden bu iki yapım, Çin hükümeti tarafından yasaklandı.

PUBG ve Fortnite milyonlarca oyuncuya yasaklandı!

Çin sosyal medya ve oyunlar konusunda oldukça sert politikalara sahip bir ülke. Malum bu ülkede dünya çapında kullanılan pek çok sosyal medya kanalı yasaklanmış durumda. Nitekim aynı durum oyun tarafında da geçerli.

Pek çok FPS oyunu içerisinde kan ve şiddet bulunduğu gerekçesiyle Çin’de satılmıyor. Dahası bu oyunları dijital olarak temin etmek bile mümkün olmuyor. Bir şekilde bu oyunları oynadığınız ya da oynattığınız tespit edilirse, hayli kabarık para cezalarıyla karşılaşıyorsunuz.

Geçtiğimiz günlerde PUBG ve Fortnite’ın da aralarında bulunduğu bazı yapımlar incelenmek üzere Çin Çevrimiçi Etik Kurulu tarafından gözlem altına alınmıştı.

Yapılan inceleme sonucunda PUBG ve Fortnite’ın da aralarında bulunduğu 11 oyunun tüm ülkede yasaklanmasına karar verildi.

Player Unknown’sBattlegrounds ve Fortnite haricinde, LoL, Diablo ve World of Warcraft gibi yapımlara da bazı unsurları düzeltmesi için uyarıda bulunuldu. Eğer belirtilen düzenlemeler yapılmazsa bu oyunlar da Çin’de yasaklanacak.

Malum 1 milyarı aşan nüfusuyla Çin milyonlarca oyuncuya ev sahipliği yapıyor. Bir oyunun bu ülkede ban yemesi milyonlarca oyuncusunu kaybetmesi anlamına geliyor.

Bulunması en zor oyunlar