ChatGPT’nin Siri’nin sonunu getirebilir

Apple siri

ChatGPT ve benzeri yapay zeka programlarının ortaya çıkması, Apple’ın sanal asistanı Siri’nin sonunu getirebilir. Bu yüzden Apple’ın acilen bir hamle yapması gerekiyor.

OpenAI tarafından geliştirilen ChatGPT hayatımıza girip yapay zeka programlarını bir anda popüler hale getirmeden önce bu alanın gündelik kullanımdaki önde gelen temsilcileri akıllı sesli asistanlardı. Amazon Echo ve Microsoft Cortana gibi farklı sanal asistanlar olsa da bu konuda liderlik eden asistan Apple’ın Siri’siydi. Ancak ChatGPT ve benzeri yapay zeka programlarının yayınlanmaya başlamasıyla birlikte Apple’ın sanal asistanı bir anda demode hale geldi. Üstelik yakın gelecekte ChatGPT’nin yeni versiyonlarının yayınlanmasıyla birlikte bu durum daha da ayyuka çıkacak gibi duruyor. Bu da Apple’ın vakit kaybetmeden bir hamle yapmak zorunda olduğu anlamına geliyor.

Çünkü eğer Apple yakın zamanda ChatGPT’ye rakip olabilecek bir yapay zeka programı sunmazsa ya da en azından Siri’nin de benzer kabiliyetleri olduğu konusunda kullanıcıları ikna edecek bir güncelleme yapmazsa, sanal asistanı bir anda gözden düşebilir. ChatGPT ve benzeri yapay zeka programları, çok yakında Siri’nin sonunu getirebilir.

siri

Tabii bu noktada Apple’ın son derece geniş imkanlara sahip bir teknoloji devi olduğu gerçeğini göz ardı etmemek gerekiyor. Pek bilinen bir gerçek olmasa da aslında Siri de Apple tarafından geliştirilen bir uygulama değil. İlk olarak başka bir girişim tarafından geliştirilen bu sanal asistan, çıkışından birkaç ay sonra Apple tarafından satın alınarak iOS’a dahili bir parçası olacak şekilde entegre edilmişti. Şimdi Apple bir benzerini yapay zeka programları için yapabilir. Yani ChatGPT gibi popüler uygulamalara karşı kendi yapay zeka uygulamasını geliştirmek yerine, halihazırda bu alanda kayda değer işler ortaya koyan daha ufak bir şirketi bünyesine katabilir. Böylece bu yarışta rakiplerinin gerisinde kalmaktan kurtularak bir anda bu alanda da lider konuma geçebilir.

Meta, Twitter’a alternatif hazırlıyor