ChatGPT’nin Çökmesi Google Gemini’a Yaradı

Google Gemini yapay zeka

ChatGPT’nin kısa süreliğine çökmesi Google Gemini’ya yaradı. Kesinti sırasında on binlerce kullanıcı Google’ın yapay zekasına akın etti.

ChatGPT ilk patlama yaptığı dönemde her gün binlerce kullanıcı çekiyordu ama bu kullanıcıların çoğu programı sadece test etmek ve neler yapabildiğini görmek için kullanıyordu. Bugün ise çok farklı bir tabloyla karşı karşıyayız. Çünkü ChatGPT ve benzeri yapay zeka programları artık pek çok kişi için her gün kullandıkları değişilmez bir araç haline gelmiş durumda. Bu yüzden dün ChatGPT’de kısa süreli bir kesinti yaşandığında, pek çok kişi bu uygulamanın yokluğunu hissetti. Bu da diğer yapay zeka programlarının işine geldi.

Nitekim bugün paylaşılan veriler, dün yaşanan kesinti sırasında, benzer yapay zeka programlarında ciddi bir kullanıcı artışı yaşandığını gösteriyor. Kullanıcıların akın ettiği yapay zeka programlarının başında ise Google Gemini geliyor.

ChatGPT vs Google Gemini

QR Code Generator tarafından paylaşılan veriler, kesinti sırasında Google Gemini aramalarında yüzde 60 artış yaşandığını gösteriyor. Normalde Google Gemini aramaları günlük 205 bin civarındaydı. Kesintinin yaşandığı 4 Haziran tarihinde ise tam 327.058 Google Gemini araması yapıldı.

QR Code Generator tarafından paylaşılan bu veriler, GPT ve Gemini benzeri yapay zeka programlarının kullanıcılar için ne kadar önemli hale geldiğini gösteriyor. Çünkü yaşanan bu kısa süreli kesinti sırasında insanların hemen alternatif arayışına girişmiş olması, bu programların gündelik hayatta ne kadar sık kullanıldığını gözler önüne seriyor.

Motorola Edge 2024 Resmen Tanıtıldı