Amazon Alexa’ya yeni yapay zeka özellikleri eklendi

Amazon Alexa

Amazon Alexa sonunda yeni yapay zeka özelliklerine kavuştu. Bu güncellemeyle birlikte Alexa’ya ChatGPT benzeri bir dil modeli eklendi.

OpenAI tarafından geliştirilen ChatGPT’nin yakaladığı muazzam başarı, teknoloji dünyasında neredeyse tüm şirketlerin yapay zeka alanına yönelmesini sağladı. Bu alanda doğrudan teknoloji geliştirmeyen şirketler de bir şekilde bu teknolojileri kendi ürün ve servislerine entegre etmenin yollarını aramaya başladı. Bu şirketlerden biri de Amazon’du. Şirketin ilk hamlesi, e-ticaret platformundaki arama bölümüne yapay zeka özellikleri eklemek için çalışmalara başlamak oldu. Ayrıca şirketin alışveriş konusunda müşterilere yardımcı olacak bir asistan da geliştirdiği konuşuluyor. Ancak tüm bunlar yaşanırken, şirketin halihazırda yapay zeka teknolojileri kullanan sanal asistanı Alexa’nın teknolojisinin yerinde sayması dikkatten kaçmadı. Neyse ki gelen son haberler sonunda Alexa’ya da yeni yapay zeka özellikleri ekleneceğini gösteriyor.

Alexa yeni bir ses özelliği alıyor!

Bu hafta gerçekleşen Amazon Devices Event’te şirketin sanal asistanına eklenecek yeni yapay zeka özellikleri tanıtıldı. Amazon Alexa’ya eklenecek bu yeni özellikler ChatGPT gibi bir LLM’den, yani gelişmiş dil modelinden güç alacak. Bu da Alexa’nın kullanıcıların sorularını çok daha iyi ve insandan ayırt edilemeyecek şekilde cevaplamasını sağlayacak. Ayrıca diyaloglar sırasında yaşanan gecikme de azalmış olacak.

Amazon Alexa’ya eklenecek bu özelliklerin başında Let’s Chat adını taşıyan yeni sohbet modu geliyor. Let’s Chat sayesinde kullanıcılar Alexa ile aynı ChatGPT ile yaptıkları gibi gerçekçi diyaloglar kurabilecekler. Amazon yöneticilerinden Dave Limp’in sergilediği demoda, Alexa’nın bu özellik sayesinde çeşitli aramalara kısa sürede cevaplar bulduğu ve hatta direktifler doğrultusunda e-posta yazdığı görüldü. Ancak etkinlikten gelen ilk yorumlar bu aşamada zaman zaman aksaklıkların yaşandığını söylüyor. Yani anlayacağınız Amazon’un bu özelliği tüm kullanıcılara sunmadan önce biraz daha cilalaması gerekiyor.

Samsung Galaxy A15 ilk kez görüldü