Mercedes şarj istasyonlarıyla Tesla’ya rakip oluyor

elektrikli otomobil şarj istasyonu

Elektrikli otomobil alanında önemli yatırımlar yapmaya devam eden Mercedes, çok yakında kendi şarj istasyonlarını açarak bu alanda da Tesla’ya rakip olacak.

Hızla büyüyen elektrikli otomobil pazarına bugüne kadar Tesla öncülük ediyor olsa da özellikle köklü otomobil üreticilerin son yıllarda yaptığı atılımla birlikte elektrikli otomobil pazarı çok daha çekişmeli bir hal almış durumda. Tesla’nın rakiplerinin sayısı ve bu rakiplerin pazar payı hızla büyümeye devam ederken, bu şirketler sadece elektrikli otomobil üretmekle de kalmayacak gibi duruyor. Bildiğiniz gibi bugün elektrikli otomobil pazarının aşması gereken en büyük sorunlardan biri şarj istasyonlarının yeterince yaygın olmaması. Başta Tesla olmak üzere pek çok şirket bu sorunu çözmek için önemli yatırımlar yapıyor. Gelen son bilgiler Mercedes’in de bu konuda oldukça iddialı olacağını gösteriyor.

Mercedes E-Serisi

Alman otomobil üreticisi bugün bir açıklama yayınlayarak elektrikli otomobilleri için ilk şarj istasyonlarını çok yakında açacağını duyurdu. Mercedes’in ilk şarj istasyonları ekim ayında faaliyete geçmiş olacak. Şirket ilk şarj istasyonlarını ABD, Almanya ve Çin’de açacak. Şirket böylece Tesla’ya bu alanda da rakip olmak için ilk adımı atmış olacak.

Tesla’nın bugün rakiplerine karşı en büyük üstünlüklerinden biri kendi şarj istasyonu ağına sahip olması. Bu da elektrikli otomobil almak isteyenlerin Tesla’ya yönelmesine yardımcı oluyor. Çünkü Tesla otomobilleri şarj edecek istasyonlar bulmak çok daha kolay oluyor. Son dönemde pek çok elektrikli otomobil üreticisi Tesla’nın şarj istasyonlarına erişim sağlayabilmek için Tesla ile anlaşma imzalıyor olsa da elektrikli otomobil pazarında Tesla’yı geçmek isteyenlerin bundan çok daha fazlasını yapması gerekiyor. Mercedes de Tesla’nın tahtına göz diken şirketlerden biri olduğu için, kendi şarj istasyonu ağını kurmak istemesi son derece mantıklı bir adım olarak değerlendiriliyor.

NVIDIA yapay zeka sayesinde gelirini katladı