ChatGPT dolandırıcılığı artıyor

ChatGPT dolandırıcılığı artıyor

ChatGPT piyasaya sürüldüğü zamandan beri bir çok eleştiriye maruz kaldı ancak yine de ciddi anlamda kullanımı mevcut. Hatta şimdi dolandırıcılık da başladı. İşte detaylar.

ChatGPT ve diğer üretken yapay zeka etrafındaki vızıltı arttıkça, dolandırıcıların teknolojiye olan ilgisi de artıyor. Meta tarafından yayınlanan yeni bir raporda şirket, ChatGPT ve benzeri yapay zeka yazılımı kılığına giren kötü amaçlı yazılımlarda keskin bir artış görüldüğünü söylüyor. Şirket yaptığı açıklamada, yalnızca Mart 2023’ten bu yana, araştırmacılarının “internetteki hesapları tehlikeye atan ChatGPT ve diğer benzer temaları kullanan on kötü amaçlı yazılım ailesi” keşfettiğini ve platformundan 1.000’den fazla kötü amaçlı bağlantıyı engellediğini söyledi. Meta’ya göre, dolandırıcılıklar genellikle chatbox araçları gibi görünen mobil uygulamaları veya tarayıcı uzantılarını içeriyor. Bazı durumlarda araçlar bazı chatbox işlevleri sunarken, asıl amaçları kullanıcılarının hesap kimlik bilgilerini çalmakta.

ChatGPT şimdi sohbet geçmişinizi kapatmanıza izin verecek

Meta Baş Güvenlik Sorumlusu Guy Rosen, muhabirlerle yaptığı bir görüşmede, bu istismarların arkasındaki dolandırıcıların Üretken Yapay Zeka’ya olan ilgideki artıştan yararlandığını söyledi. Rosen, “Bir endüstri olarak bunu, dijital para birimine olan büyük ilginin körüklediği kripto dolandırıcılığı gibi kendi zamanlarında popüler olan diğer konularda gördük” dedi. “Kötüye kullanım ve dolandırıcılık açısından, ChatGPT yeni kripto.” Meta, Facebook’ta işletmeleri yöneten veya platformu başka bir şekilde iş için kullanan kişilerin belirli hedefler olduğunu kaydetti.

Redmi Note 12R Pro özellikleri ve şık tasarımıyla dikkat çekiyor