ChatGPT’nin şeytani ikizi WormGPT Darkweb’te kullanıma sunuldu

WormGPT

NordVPN’deki siber güvenlik uzmanları WormGPT hakkında uyarılarda bulundu. ChatGPT’nin şeytani ikizi olarak gösterilen yapay zeka aracı aylık 60 euro karşılığında sınırsız kullanılabiliyor. İşte detaylar…

WormGPT birçok yönden ChatGPT’ye benzer şekilde çalışıyor. Zaten bu yüzden ChatGPT’nin şeytani ikizi lakabına sahip. Herhangi bir şey sorunca yanıtlıyor, sorulan konu hakkında bilgi veriyor, hikayeler yazıyor ve kodlar oluşturuyor. İşte asıl fark kod oluşturma kısmında yatıyor. Kötü yapay zekanın ChatGPT gibi ahlak sınırları veya kırmızı çizgileri yok. Virüsler, kimlik avı şablonları gibi kötü amaçlı yazılımlara ait gerekli içeriği oluşturabiliyor. WormGPT, ChatGPT, Bard veya başka yapay zekalar gibi yasal hükümlüklere bağlı değil. Tamamen kötü amaca yönelik.

wormgpt

Açık kaynaklı LLM GPT-J üzerine geliştirilmiş olan şeytani chat bot, kötü amaçlı yazılım oluşturma verileri üzerine eğitilmiş. SlashNext sitesi bu kötü yapay zeka aracını test etme fırsatı buldu. Sonuçların ‘oldukça rahatsız edici’ olduğunu açıkladı. SlashNext, WormGPT’den kimlik avı e-postası için gerekli olanları her şeyi tasarlamasını istedi. Şeytani yapay zeka, ikna edici aynı zamanda kurnazlık içeren kimlik avı şablonu oluşturdu.

NornVPN’in siber güvenlik uzmanlarından biri olan Adrianus Warmenhoven konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, “WormGPT’nin ortaya çıkışı siber suçluların mevcut yapay zeka teknolojisini daha ileriye ve karanlık bir yöne doğru götürmek istediğini ortaya koyuyor. Hackerların ChatGPT gibi araçlar üzerindeki artan kısıtlamaları aşmaya yönelik sonuçlarından biri” dedi.

Uzmanlar, bilgisayar korsanlarının daha gelişmiş yeni yapay zekalar üzerine çalıştıklarını da tahmin ediyor. Daha ileride söz konusu gelişmiş kötü yapay zekalardan biri ortaya çıkabilir. Bir uzman, “Hackerların neler yaptığını takip etmeye çalışıyoruz. WormGPT’den daha gelişmiş farklı chat botlar olabilir. Bu tehlike asla göz ardı edilemez” yorumunda bulundu.

Apple kavisli ekranlı iMac geliştiriyor olabilir mi?