OpenAI bu hafta iki büyük güvenlik sorunuyla karşılaştı

OpenAI bu hafta iki büyük güvenlik sorunuyla karşılaştı

OpenAI son zamanlarda bazı güvenlik sorunları ile boğuşuyor. İşte tüm detaylar.

OpenAI yapay zeka konusunda en güvenilir kaynak olsa da ne yazık ki kendileri de güvenlik sorunları ile boğuşuyor. Şirket her gün manşetlere çıkıyor gibi görünüyor ve bu sefer bunun nedeni güvenlik endişesi. İlk problem ChatGPT için Mac uygulamasına yönelik bir saldırı idi, ikincisi ise şirketin siber güvenliğini nasıl ele aldığına dair daha geniş endişelere yol açtı. Bu haftanın başlarında mühendis ve Swift geliştiricisi Pedro José Pereira Vieito, Mac ChatGPT uygulamasını araştırdı ve uygulamanın kullanıcı konuşmalarını şifrelemek yerine yerel olarak düz metin olarak sakladığını keşfetti. Uygulama yalnızca OpenAI’nin web sitesinde mevcut ve App Store’da mevcut olmadığından Apple’ın korumalı alan gereksinimlerine uyması gerekmiyor. Bunun ardından OpenAI, yerel olarak depolanan sohbetlere şifreleme ekleyen bir güncelleme yayınladı.

OpenAI bu hafta iki büyük güvenlik sorunuyla karşılaştı

Geliştirici olmayanlar için korumalı alan oluşturma, potansiyel güvenlik açıklarının ve arızaların makinedeki bir uygulamadan diğerlerine yayılmasını önleyen bir güvenlik uygulaması. Güvenlikle ilgisi olmayan uzmanlar için yerel dosyaları düz metin olarak saklamak, potansiyel olarak hassas verilerin diğer uygulamalar veya kötü amaçlı yazılımlar tarafından kolayca görüntülenebileceği anlamına geliyor.

İkinci sorun ise 2023’te ortaya çıktı ve etkileri bugün de devam eden bir etki yarattı. Geçtiğimiz baharda bir bilgisayar korsanı, şirketin dahili mesajlaşma sistemlerine yasa dışı erişim sağladıktan sonra OpenAI hakkında bilgi elde edebildi.

MediaTek, yapay zeka ile cihaz içi video oluşturma olanağı sunacak