ChatGPT’yi silah olarak kullanmak istiyorlar! Dark Web’in en çok konuşulan konusu

123 4

Siber güvenlik araştırmacılarına göre bu aralar Dark Web’te en çok konuşulan konu ChatGPT. Bilgisayar korsanlarının yeni yapay zeka aracından faydalanmanın, hatta onu bir silaha çevirmenin yollarını aradıkları belirtildi.

NordVPN isimli şirketin araştırma raporuna göre Dark Web’te, ChatGPT hakkındaki gönderilerin sayısı ocak ve şubat aylarında 7 kat artmış, konunun popülaritesi %145 oranında yükselmiş. Araştırma ekibine göre popüler chatbot şu anda Dark Web’in en sıcak ve en çok konuşulan konusu.

Dark Web’te, konuşulan konular arasında yapay zekaya zararlı yazılım oluşturmasının yolları, ChatGPT’nin hacklenmesi, siber saldırılar gerçekleştirmek için kullanılacak yeni yöntemler yer alıyor. Yapay zeka aracının yetenekleri siber korsanların ilgisini gün geçtikçe daha da artırıyor. Hackerların OpenAI tarafından konulan engelleri aşmak için yeni yollar üzerinde çalıştığı da güvenlik raporunda not düşülmüş.

OpenAI, yapay zeka aracının uygunsuz talepleri reddetmek üzere eğitildiğini ve buna göre önlemler aldıklarını söylemişti, fakat chatbot’a kötü amaçlı yazılımlar yazdırılabileceğine dair bazı güvenlik açıkları keşfedilmişti.

chatgpt

NordVPN’den güvenlik araştırmacısı olan Marijus Briedis, “ChatGPT gibi yapay zeka araçları, sıradan rutin görevleri yerine getirmek, karmaşık konuları özetlemek, herhangi bir konuda bilgi vermek vs… gibi birçok açıdan hayatımızı kolaylaştırabilir. Fakat siber suçlular, yapay zekayı, dolandırıcılık ve hackleme konusunda eksik olan bulmaca parçası olarak görüyor. Bu tehlikeli bir durum. Dark Web’teki ChatGPT gönderileri arttı. Basit hileler veya geçici çözümlerle yapay zekanın kontrolünü ele geçirebileceğini söyleyen bilgisayar korsanları var. Asıl dertleri onu bir silaha dönüştürmek” açıklamasını yaptı.

Kısa süre önce yayınlanan başka bir güvenlik raporunda da endişe verici sonuçlar açıklandı. Araştırma firması Checkpoint’e göre bilgisayar korsanları GPT-3 API’sine sızabilen botlar geliştirmeyi başardı. Söz konusu botlar Telegram üzerinde çalışıyor. Siber suçlular botları ChatGPT‘nin karanlık ve zararlı bir versiyonu için kullanıyor.

Google çalışanlarından beklenmeyen hamle